torsdag 8 december 2011

åttonde luckan öppnad♥

Galax M81 - pretty in pink...
NASA Goes Pink... se bildspel HÄR!
Under månens sken står jag och tittar på en stjärnklar himmel i kylan... jag har alltid fascinerats över det oändliga! Att vi svävar på den tredje planeten från vår sol ute i en jätterymd. Vårt lilla universum, Vintergatan. Att alla stjärnor vi ser är solar... där de har sina alldeles egna planeter! Vi lever i nuet... eller lever vi i det oändliga! Jag tror på en annan dimension... det finns något mer...
I måndags var jag på ett stort varuhus med massor av DVDfilmer huller om buller! Tre för 99:-, två för 99:- osv osv...! Lotta hade lovat klassen att de skulle se "En prinsessas dagbok" på tisdagen. Jaha, den hade vi på VHS inte på DVD! Jag skulle kolla om den fanns att köpa. Ingen affär hade den! Då åkte jag till detta varuhus med stort utbud! Jag bläddrade bland filmerna i tio minuter och fann den inte! Jag frågade expediten, och hon hade aldrig hört talas om filmen. Den fanns inte! Gick förbi andra sidan av hyllan med fler filmer. Tittade lite sporadiskt och tänkte att Lotta hon får ta med en annan film till skolan helt enkelt! Precis när jag skulle gå iväg slängde jag upp handen mitt bland alla 1000 filmer och fingret bläddrade fram FILMEN!!!! JUST DEN FILMEN!!!! En Prinsessas dagbok, bland ALLA filmer och säkert den enda som fanns! Jag skrek ut ett glädjetjut och tackade GUD! Sannolikheten att mitt finger skulle hamna just på den är NOLL!!!! Två för 99:- så det blev en film till - En prinsessas dagbok och Coraline! Och en Glad Lotta!
Vill berätta en sak till som inte är riktigt lika osannolik men lite kul. Min Ida sov över tisdag till onsdag efter julbak o pyssel. På onsdagsmorgonen åkte jag upp till Ica Delfinen för att köpa mannagryn och lite annat. (Ida älskar mannagrynsgröt och jag ville överraska henne med det!) Såg en stor skylt vid entrén "EXTRAPRIS 89:-" på en vara. Tänkte att min Ida är född -89, min fina dotter har blivit en ung kvinna. Inget mer med det. Sen när jag skulle betala blev priset på det jag hade köpt exakt 89:-... inte mer eller mindre! Och jag hade EXAKT 89:- i kontanter i min plånbok! Brukar oftast betala med mitt kort! Det blev mycket 89, Idas födelseår! En smula märklig känsla och lite kul! Det finns något mer som vi inte kan ta på och förstå.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Scary. Sådana där tillfälligheter som plötsligt inte känns som tillfälligheter utan något med djupare mening. /Sahra

Channal sa...

Sådana tillfällen händer mig ganska ofta! Skrämmande o fascinerande!
Välkommen till Norrköping i vår! Det tycker jag var ett jättebra o kul beslut av dig o Pia!
Kram Anna

Anonym sa...

Det händer ju gång på gång märkliga saker för dig och för oss. Blir inte förvånad längre....
P o K på Annadagen!

L

Anonym sa...

Lite läskigt men ändå häftigt! Kul att du hittade filmen, annars hade jag kunnat skicka den till dig för den finns i min Hannas filmhylla.

Så, kanske vi ses till våren då!

Ha en skön helg!

Kram Pia

Channal sa...

Anonym L: Puss & Kram... Din Anna

Pia: Absolut ska vi ses! Jättekul ju!

Kramar... Anna

Leif Mohlin sa...

Ett sånt helt fascinerande bildspel över det oändliga. Tack för det!

Bra "lucka" även om jag mera ser kopplingen som att det verkligen finns fantastiska tillfälligheter att glädjas åt. Har aldrig kännt mig trygg med tanken på att det finns något utöver oss som liksom kan leka med våra öden…

Men denna bildmässig koppling som du göra av det oändliga som perspektiv på vår existens och alla tillfälligheterna som faktiskt påverkar oss är väldigt bra. Tillfälligheter finns och mycket är faktiskt tur och otur.
Och det är ett stöd att tänka på när man återigen gått på pumpen…..(och kan vara bra att komma ihåg när det faktiskt går vägen).
Går man som jag ofta på pumpen så kan det var så otroligt skönt att komma ihåg så man kan samla kraft för att komma igen (för med lite tur så hade det säkert gått vägen….)