fredag 16 mars 2012

fredag igen då...

Dags för fredagstemat Show and Tell via Annika "Life in the Suburb".
Idag handlar det om tiggeri... som Olgakatt har valt!

Ordet tiggeri tycker jag inte om! Minns när jag var liten och det kom någon liten snorig unge och tiggde godis från min godispåse! Nej, det gillade jag inte! Men jag bjöd jättegärna ur den! Lite samma känsla har jag än idag! Jag skänker gärna en slant till ett gott ändamål eller köper färska frallor varje lördag av mina gamla elever som samlar in pengar till en klassresa i 9:an! Vi har inte den kulturen här i Sverige som jag såg i Nice och Rom! Där utnyttjar de handikappade och barn att tigga på gatan med drogade hundvalpar! Usch, jag mår riktigt dåligt när jag ser sådant! Det är så beklämmande! Mina tankar går till den fantastiska filmen "Slumdog Millonaire" där man gröpte ut ögonen på den lille pojken som sjöng vackrast för att han skulle få in mest pengar när han stod på gatan och sjöng! VIDRIGT! Och den verksamheten finns IDAG!!! En av mina favoritböcker är Dickens "Oliwer Twist". Där gör de snatteri till ett "yrke" precis som tiggeri är för många människor på jorden 2012!!! Jag skäms! En social trygghet borde vara en självklarhet. Pengar finns det på vår jord men det är så snefördelat! Tillsammans kan vi Stå Upp mot orättvisor! Önskar att jag kunde förändra världen på fem minuter!
Den här veckan har varit tuff men rolig! Måndag och tisdag var jag i Linköping för mina studier. Onsdag till fredag var jag ensam med mina juveler... min kollega var hemma och sjuk! Möten hit och dit och ingen dag är den andra lik! Tuffa utmaningar som oftast ger bra resultat är kul! Jag älskar mitt jobb! Och att sedan få möjlighet att få läsa till specialpedagog är det bästa!
T.G.I.F yogaen SKÖN avslutning på en intensiv vecka!


{foton av mig

}

14 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Önskar Dig en trevlig helg efter veckans arbete. Kram

Channal sa...

Detsamma till dig Lena! KRAM!

Habibty sa...

Din nya header är underbart snygg! Ha en riktigt skön helg!
Kram Nina

Anneli Stålberg sa...

Jag hoppas att du får en riktigt skön helg!
Kramar!

Charlie sa ... sa...

Du har helt rätt...tiggeri är ett jobb i vissa länder och det är smärtsamt att se. Jag ger som du gör och har inga problem att bidra till klassresor när det bakas, skottas, tvättas bilar eller vad det nu kan vara.

Vad duktig du är som pluggar! Vilken härlig känsla. Inspirerande Channal!

Ha en underbar helg

Kram!

Channal sa...

Tack, glad jag blir! Fin helg till dig med Nina! Kram!

Channal sa...

Detsamma till dig Annel! Kram!

Channal sa...

Ja, det är smärtsamt att se! Pluggandet är så utvecklande o roligt! Fin helg till dig Lotta. Kram!

Rosor och Pioner sa...

Ha en fortsatt fin helg
Kram

Blommiga Rutan sa...

Vad duktig du är som vidarutbildar dig! Måste vara jätteroligt!
Njut nu av helgen och hämta nya krafter.
Tack för din kommentar! Albali vinet köper vi ofta, det är riktigt bra.

Kram Anncathrine

Channal sa...

Detsamma till dig Susanne! Kram!

Channal sa...

Ja, det är verkligen jätteroligt! Fin helg till dig också! Kram!

Loppan flyttar västerut... sa...

JA fy bubblan vad beklämmande det är med tiggeri som yrke, orkar inte ens tänka färdigt på det. Vad bra vi har det, som kan välja vad vi äter o köpa sköna krämer o nya skor. Jag läste igenom lite på din blogg, o fastnade i din kategori kosmetika. Vi delar kärlek för Beauty Flashen, ett måste för mej, får nästan lätt spunk om jag får slut på den. Hmm... O detta skriver jag i samma inlägg som avhandlar tiggeri och fattigdom. Jag skäms lite.

Hoppas att du har en skön helg!

//Åsa

Channal sa...

Visst skäms man! Ett socialt nätverk o skydd borde vara en självklarhet! Pengar o mat finns på jorden men orättvist fördelat! Känner mig skyddad i mitt lilla hus på landsbygden! Vi har våra i-landsproblem med att Beauty Balm tar slu! Önskar dig en skön söndag. Kram!