torsdag 8 mars 2012

Heja oss tjejer!

Åh åh åh tjejer! Vi måste höja våra röster för att höras!

När jag kom hem idag stod det ett fång underbara tulpaner på köksbordet! (Fast det var jag som fixade frukosten i morse) En gullig gest av mannen på den internationella kvinnodagen. Tänk vad han skämmer bort mig... och Lotta! Hon fick choklad!
{foton av mig}


David Bowie drar sin son Zowie i vagnen 1971...
tillsammans med sin första hustru Angie.

Kvällens soundtrack... Mick Jagger sjunger om Bowies fru.

14 kommentarer:

Rosor och Pioner sa...

Vet inte vad jag tycker om det här med kvinnodagen...har aldrig känt att jag måste höja min röst för att höras inte heller att jag saknar jämnställdhet med mannen. Detta kan ju bero på att jag nästan alltid jobbat i en mansdominerad värld och alltid varit respekterad där i min roll och även förövrigt oxå. Har aldrig gillat man kvoterar kvinnor heller etc etc, jobb skall tillsättas efter kompens och inte kvotering. Hade detta varit före den kvinnliga rösträtten var lagstiftad så kanske jag tänkt annorlunda. I dagens läge så beror det nog väldigt mycket på en själv om man som kvinna hörs och syns.
Men det var gulligt av maken din att köpa en bukett tulpaner idag men det tror jag nog han gör oavsett dag.

Kram Susanne

Rosor och Pioner sa...

naturligtvis skall det stå "kompetens" inte kompens.

Kram

Blommiga Rutan sa...

Älskar den låten! Underbar! Nu har jag lyssnat 3 ggr!
Tack för det, man glömmer en del äldre sånger, bra att bli påmind!

Trevlig helg till dig

Kram Anncathrine

Channal sa...

Ja, jag är trygg som kvinna och är uppvuxen med tre bröder! Inga problem, ser mig som en jämlike! Men tyvärr ser det inte ut så ute i världen eller här hemma i Svedala! Kvinnoyrken som t.ex. lärare är lönerna PINSAMMA i Sverige! Vi har en hel del att kämpa mot vad som värdesätts! Sen det där med genusperspektiv med Han, Hon eller Hen fattar jag inget av!Då går det till överdrift! Kram!

Channal sa...

Visst är den underbar! Trevlig Helg till dig också! Kram Anna

Unknown sa...

Grattis i efterskott på dagen :-) Jag känner att dem av oss kvinnor som står oss ganska bra mot särbehandling och fjollifiering måste jobba för alla som INTE har lika bra fotfäste. För det är alldeles för många fortfarande.

Rosor och Pioner sa...

Isf finns det fler lågavlönade sk kvinnoyrken som kontorister och framför allt sjuksköterskor och de lönerna är inte heller mycket att hurra för. För övrigt så tycker jag att man har själv valt det jobb man har ( inte alltid) och när man gjorde det så antar jag att man tagit reda på löneläget och hade med sig det från början. Valet är ju frivilligt
Dessutom finns det även typiskt mannliga yrken såsom kriminalvårdare etc och de är absolut inte högavlönade, (dottern jobbar som kriminalvårdare).
Så utifrån detta kan du nog tyda vad jag tänker och tycker.
Och absolut gör ni lärare ett superjobb, (nästan alla en del har nog hamnat där av misstag) och jag beundrar er som står ut med alla "bortskämda ungar".
Säkerligen bör kvinnoyrkenas löner höjas men även en del mannliga yrken.

KRAM och ha en fin dag

Ps roligt att kunna diskutera och framföra åsikter och är det något jag uttryckt tokigt så hör av dig så får jag försöka förklarar bättre, allt blir förkortat här och risken för att bli missförstådd finns. Ds

Rosor och Pioner sa...

Hej igen ett tillägg till ovanstående ...ang mitt uttryck att " en del hamnat där av misstag" gäller alla yrken inte enbart lärare ;-)

Annika sa...

Jajamen!!
OCH vi kvinnor har verkligen mkt att fortsätta kämpa för.
ATT lönerna 2012 fortfarande är lägre än männens är helt ofattbart.
Varför ska en manlig sjuksköterska tjäna mer än en kvinnlig? Var är logiken?
DET är ju samma sak här i USA.
SÅ nog finns det massor, massor kvar att slåss för. Självklara grejjer som bara SKA vara lika, men som inte ÄR det.
Tycker att alla kvinnor bör vara feminister. STÅ upp för sitt eget kön och rätt.
Kramar!!!

Channal sa...

Lönen borde gå på antalet högskolepoäng o inte kön! Unga manliga lärare slåss skolorna om för de är så få o då får de högre lön för att de just är män. Miljoner flickor ute i världen får inte gå i skolan. Helt sjukt på många plan 2012! Ja, det finns mkt att göra fast vi i Sverige ligger långt fram! Kul m diskussioner... och inte helt lätt! Fin helg! Kram

Channal sa...

Ja, det finns mycket kvar att kämpa och jobba för lika rättigheter! Kram

Channal sa...

Ja, det är 2012!! Finns mycket kvar att kämpa för!! Kram!

Rosor och Pioner sa...

Tittar in och önskar dig en trevlig kväll

Kraaaaaam

Channal sa...

Detsamma till dig Susanne! KRAM!