måndag 5 september 2022

Äppeltider!

Kära Vänner! Nu är det äppeltider och vad passar väl då bättre än att baka äppelpaj?


       

Tarte Tatin är en riktigt läcker klassisk fransk äppelpaj! 
Tänk er själva en kaka med ingredienser med mycket smör, socker och smördeg som samsas med äpplen.

 Det kan ju inte bli annat än gott!


Bästa tipset är att göra pajen med färdigköpt smördeg. Det blir frasigt och fasligt gott! 

Söndagsbaket en Tarte Tatin...
 Tarte tatin är en ”uppochnervänd” äppelkaka. Se receptet HÄR


Gjutjärnspannan är vråltung! När jag hade skurit runt kakan bad jag maken vända den.
Det hände ingenting, den satt kvar i pannan! 
Jag lyfte på den försiktigt… och då, SMACK så låg den på bänken! Inte på fatet!
Så jättefin! Men där kunde den ju inte ligga på bänken. 
Försökte försiktigt skrapa och lyfta över den på uppläggningsfatet. 
Ledsen... det blev ingen vacker syn… hahaha. Men jättegod! 
Håller på och tränar. Ska bjuda på Tarte Tatin om två veckor när vi får gäster. 
Då måste jag lyckas med vändningen!


 Jag serverade den med vaniljglass till söndagsfikat. 
Sammetslen vaniljsås till är heller aldrig fel!


Men idag när jag kom hem efter jobbet doftade det kaffe i hela huset!
Maken bjöd på kaffe och Tarte Tatin med lättvispad grädde. 
Hur gott var inte det! Lättvispad grädde är absolut godast till Tarte Tatin enligt mig!



Underbart skönt i solen också... älskar't! Härligt att komma hem efter en intensiv dag...


I brevlådan idag låg Alex Schulmans senaste bok Malma station.
Vad jag har längtat... äntligen får jag läsa den! Spännande!



Må solen lysa på dig var du än är min kära läsare!

Kram till alla... Anna
(Bilder fotade av mig)

2 kommentarer:

Mamma C sa...

Men så gott. Jag tror jag har testat att göra detta en gång men inte med färdig smördeg. Ska kolla på min blogg.
Kram Carin

Anonym sa...

Gick säkert bra för dig att vända på kakan! KRAM