lördag 25 november 2023

En rolig lördag...


Kära vänner! Hoppas allt är bra med er?
Själv startade jag min lördagsmorgon med kvinnofrukost... och vilket härligt frukostbord de hade dukat upp.

Min tallrik blev fylld med massor av gott... allt bröd var hembakat. 
Frukost är den bästa måltiden och denna var riktigt lyxig.

Vi var ett gäng kvinnor som åt, umgicks och lyssnade på en annan kvinna som berättade om sin erfarenhet som extramamma. Hon och hennes man har tagit emot ett 30-tal barn i olika åldrar i sitt hem. 
Vi fick höra flera gripande glimtar från ett jourhem. En intressant förmiddag som gav insikter om att livet kan vara mycket svårt för många familjer även i Sverige, där vi är förskonade från krigets fasor. Frukosten avslutades med kaffe och kaka. Jag tackade för mig och åkte hem och hämtade maken.


Det var dags för årets första julmarknad i Marmorbruket.

En liten fin julmarknad med bara lokala hantverk i smide, marmor och trä.
Vi fick även se hur dessa tillverkades... kul och spännande.
Det bjöds på glögg och pepparkaka. Det smakade bra i kylan. Det var riktigt kallt, brrr!


Här svarvas det en liten mortel i Kolmårdsmarmor... jättefin!Man kunde få göra sin egen fågelholk om man ville.


Så mycket fint hantverk... som dessa fågelmatare.En liten promenad för att njuta av solen och utsikten... -4°C och kyliga vindar.


Fort tillbaka och in i fikastugan för att värma oss med en god kopp kaffe och lussebulle.Innan jag åkte iväg till kvinnofrukosten i morse ringde Lotta, min yngsta dotter, och lät väldigt ynklig.
Hon önskade sig torsk med äggsås. Som mamma gör jag allt för mina barn.
Så när jag kom hem lagade jag till Lottas älsklingsrätt och åkte med en matlåda till henne.
Väl hemma igen landade jag i soffan och maken förberedde middagen till oss.
En rolig lördag... imorgon ska jag bara vara hemma och ta det lugnt.Extremt obehagligt att SD kan samla 1/5 av Sveriges röster. Mer osvenskt än SD finns inte!
Riktigt otäck retorik... vad är det för fel på folk? Har vi inte lärt oss någonting av vår historia? 


Önskar dig min kära läsare en skön lördagskväll!
Trevlig helg och kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig

8 kommentarer:

Annika sa...

Fin dag! Roligt med marmorbruksmuseet. Pappa donerade ganska mycket att våra släktdokument dit - sånt som visar hur det var att leva vardagsliv som gruvarbetare på bruket för 100 år sen eller så (tungt, kan jag meddela...). Vi har också ett par av mortlarna i kolmårdsmarmor som svarvats av min pappas morfar och morfarsfar. Och ett fat.
Lotta blev säkert glad av att få torsk med äggsås (det brukade min mamma också laga - borde jag återuppliva, det var längesen sist).
kram!

Från Glam till Damm sa...

Godmorgon i stugan!

Men vilken trevlig lördag. Alltid så intressant med livsberättelser från det verkliga livet. Ja, i Sverige har många det svårt, fler än man skulle kunna tro. Vi lever i en välsignad bubbla.

Så mysigt med julmarknad. Har du en sådan mortel från dina hemtrakter? Så fin.

Ha en riktigt fin söndag!

Varm kram,

Anneli

Mamma C sa...

Vilken myslördag du haft.
Fint och vacker utsikt vid marmorbruket. Jag har två mortlar. En stor och en liten. Men nu tänker jag till och jag vet i sjutton nu om de är av kolmårdsmarmor. Tror inte de är i Kolmårdsmarmor. De är för ljusa för att vara det. Men två mortlar har jag i alla fall 🙈.
Fina bilder som alltid hos dig.
Ha en fin söndag.
Kram Carin

Channal sa...

Hej Annika! Vet du att jag tänkte på dig när jag var i Marmormuseet. Letade efter ditt efternamn. Minns att du har berättat om detta tidigare. Så kul och spännande. Det finns sju stenbrott här i Kolmården. De gör fina saker av spill.

Lotta blev överlycklig! Torsk med äggsås är godare än pizza! KRAM

Channal sa...

Hej Anneli! En jättefin start på min lördag. Men tungt att höra hur vissa barn har det. Vi som jobbar i skolan möter hela samhället och vi vet inte eller kan ana vad alla barn bär med sig i sin ryggsäck. Tufft! Jag har en mortel i Kolmårdsmarmor. KRAM

Channal sa...

He Carin! Tack! Vackert vid Tittut! När jag fyllde 50 år fick jag från Råsslaskolan en ostbricka och en osthyvel i Kolmårdsmarmor. Jätteglad för dem. Tänk, förr fanns det en mortel i alla hem. Kolmårdsmarmorn är unik med sina gröna inslag. Har en som står i mitt kök. KRAM

Anonym sa...

Vilken fin och trevlig lördag hos dig! Och viktigt att förstå att alla inte har det lika bra som man själv har...
Snäll och omtänksam mamma du är och lagar livrätten till din dotter <3.
Och jag håller verkligen med dig- vad är det för fel på folk? Ingen Gud har sagt att man ska döda och förstöra för andra utan man ska leva tillsammans i fred och vara en god medmänniska. Religion har verkligen en baksida som kan vara svart.
Kram, Annika

Channal sa...

Hej Annika! Ja, tänk om alla bara gick hem och älskade sin familj och respekterade varandras olikheter! Då skulle inga krig finnas! KRAM