onsdag 8 november 2023

Restaurang Två hjärtan❤❤

Mat för två i Annas kök... idag blev det halstrad lax.
Ja, Kära vänner! Tiden rusar så fort förbi att jag inte hinner med själv.
November får gärna gå förbi med raketfart!


För att liva upp denna månad kommer vi få Linas matkasse v. 45, 46 och 47.
Ont i mitt vänsteröra har jag också! Sover sittande och hör ingenting. Så nu vet ni det!


Halstrad lättgravad lax med hovmästarpotatis och krispig fänkålssallad. 

Lättgravad lax
Lägg två laxfiléer på en tallrik och gnid in med 2 tsk salt och 2 tsk socker. 
Låt stå i rumstemperatur i minst 15 min. Mina låg i 30 min.


Hovmästardressing
Blanda 1 ½ msk senap,  ½ msk socker,  ½ msk vitvinsvinäger och  ½ msk vatten i en rymlig bunke. 
Vispa ner 1 msk neutral olja, lite i taget. Finhacka 10 g dill och blanda ner i bunken. 
Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Har du en burk med Hovmästarsås i kylskåpet kan du lika gärna använda den. 


Hovmästarpotatis
Finhacka en rödlök och en knippe rädisor. 
Blanda ner i bunken med hovmästardressing tillsammans med kokta halverade färskpotatisar. 


Fänkålssallad
Hyvla eller skär en fänkål så tunt som möjligt. Grovhacka 10 g dill. 
Lägg allt i en skål och blanda med 1 msk äppelcidervinäger, salt och lite nymald svartpeppar. 


Halstrad lättgravad lax
Torka bort överflödig saltblandning från laxen. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. 
Stek de gravade laxfiléerna på ena sidan ca 1 min, de ska få en karamelliserad stekyta men inte bli brända. 
Vänd på laxbitarna. Sänk värmen till medelvärme och låt fisken steka klart, ca 4 min. 



Servera halstrad lättgravad lax med hovmästarpotatis och fänkålssallad.
Laxen blev perfekt och hovmästarpotatisen var jättegod!

Delar min tipskod med dig min vän! Min tipskod: K630939 
Om du testar Linas Matkasse med min tipskod får du 30% rabatt på de tre första beställningarna.

Smaklig måltid och kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig

6 kommentarer:

Från Glam till Damm sa...

Håller med! November kan få dra förbi fort som attans. Fast du får ju även den månaden att se vacker ut med dina bilder.

Mums så gott. Vilken bra ide med matkasse i några veckor.

Usch så träligt med öronvärk. Stoppa in en skalad vitlöksklyfta, enligt gammal huskur. Du behöver ju inte visa doktorn där hemma :-) Hoppas det släpper snart.

Ha det gott!

Varm kram,

Anneli

Channal sa...

Hej Anneli! Tack! Puts väck med november och öronvärk! Vitlök har jag stoppat i mina barns öron och även i mitt eget, det hjälper faktiskt. Det bedövar värken! Ja, det är en perfekt tid för Linas matkasse. KRAM

Annika sa...

Fast jag vill att november ska gå låååångsamt. Men jag vet, det är annorlunda hemma än här. Vi har Thanksgiving om två veckor, känns overkligt.
TACK för alla mattips. Det ser så gott ut.
Kramar

PS, örat ... usch så jobbigt. Må det gå över snarast.

Channal sa...

Hej Annika! Tur vi har roliga saker att se fram emot. Vi ska på dop på lördag och på söndag är det Fars dag. Snart advent! KRAM

Monica sa...

Så mycket god mat du gör. Ont i örat, oftast det ena bara och samma har jag rätt ofta. Undrar faktiskt. Förr tog jag vitlöksklyfta men numera en öronljusbehandling på mig själv, är fantastiskt bra. Gäller bara att hitta dem, inte alla som har men vissa hälsokoster och de säger alltid, gör aldrig själv. Nej då säger jag😄men har stenkoll vad jag gör. Frågar maken nu, har du örvärk? Aldrig säger han.
Kram

Anonym sa...

God morgon Monica! Jag har haft problem med mitt högeröra länge. Öronljus har jag gjort hos en vän. Det var skönt! Skulle nog inte våga göra det själv! Men nu känns örat bra! KRAM