tisdag 15 augusti 2017

Nu är vi i Antibes igen fast bara i bilder!

Kära vänner! Nu har jag börjat jobba efter ett långt sommarlov.
Minns tillbaka... underbara Medelhavet som badar i SOL!


Tidiga morgonpromenader och morgondopp var det skönaste... temperaturen var ljuvlig.
Sen att stranden var nyslät och nästan tom gjorde det ännu härligare.


En kväll bjöd vi på en fasligt god och trevlig middag hemma hos oss.
Först ut var kalla drycker, söta nötter, jordgubbar och vit persika.


Familjen kände sig hemma... de ockuperade soffan med paddan, mobilen och söt bäbis. 
Härligt! Precis så ska det vara... bara få vara och trivas.


Ja, kära vänner... så här såg det ut när vi dukade för middag på vår balkong.


Karrékotletter och minipaprikor grillade mannen på en elgrill som fanns på balkongen. 
Köttet hade han marinerat innan så nu var det bara att salta och peppra.
Sallad med riven vitkål och morötter, salladsblad, oliver och fetaost. Dressing: olivolja + persillada.
Persillada är en snäll krydda med mycket smak. Havssalt, vitlök, persilja och svartpeppar.
Creme fraichesås med torkad dragon, pressad vitlöksklyfta och lite salt.
Hasselbackspotatis toppad med olivolja, salt och fetaost.
Till det ett gott franskt rödvin.



Hallå Theo! Klart det blev efterrätt hos morfar och Anna.
Jordgubbar och vaniljglass såklart.


Alla byttor och tallrikar blev renskrapade! Ett gott betyg och en supermysig kväll tillsammans.
För Johanna var det här svensk mat... och det stämmer nog!


Så vackert och härligt vi hade det då vi spenderade en dag för oss själva i Antibes gamla stad.



Vi satte oss ner vid muren intill Gamla stan... 
En Aperol Spritz pour moi och en kall öl till mannen.




När vi var här nere i april köpte jag två haman-badlakan.
Bland det bästa köp jag gjort. Så tunna och smidiga när vi är på stranden.



Nere vid hamnen var det fullt med segelbåtar i gästhamnen och ett myller av folk och festligheter.



Antibes godaste hemmagjorda glass. Vi unnade oss en glasskula i olika smaker varje kväll.
Min favorit blev sorbet de pêche blanche (vit persikosorbet). 
Sen blev jag väldigt förtjust i sorbet grenadilles och mirabelle (passionsfrukt och plommon). 


Och här såg jag en vacker passionsfruktblomma vid en mur i Gamla stan.


Nu har vi varit i Antibes under alla årstider. Vintern 2015 var vi på bröllop, se HÄR!
Annars har vi varit här vår och höst. Temperaturen är då behagligare och det är inte alls lika många turister där.


Grannstaden Nice lyser upp som ett gnistrande halsband längs med horisonten.


Men nu har vi varit hemma i tolv dagar! 
Och inser att det inte är så dåligt här hemma heller!

Må solen lysa på dig var du än är min kära läsare!

Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)

7 kommentarer:

Ninnie sa...

å, vilka bilder..! Visst är det härligt att ha alla bilder att njuta av när det blir vardag o höst. Ha en fortsatt bra arbetsvecka!

Channal sa...

Tack! Ja, alla bilder är guld värda!

KRAM

Razzy sa...

Bilder som hjälper en att minnas solen när mörkret kommer. Kram Eva

Channal sa...

Blir fina minnen!

KRAM

Mamma C sa...

Så många fina och härliga bilder.
Kram mamma c

Channal sa...

Tack! Du har det irl just nu! Lyckost!

KRAM

sanpiseth40 sa...

i really likes your blog and You have shared the whole concept really well. and Very beautifully soulful read! thanks for sharing.
บอลพรุ่งนี้