söndag 25 mars 2018

Kusmi Te 150 år...


2017 fyllde Kusmi te 150 år. 
När vi var i London i höstas sålde de ut dessa söta Babuschka-presentaskar.
Den blå innehåller grönt detox-te och den gröna asken svart te.


Te innehåller mycket antioxidanter som sägs kunna motverka sjukdomar och åldrande. 
Mängden antioxidanter i en kopp te motsvarar ungefär två äpplen eller sju glas apelsinjuice. 

Läs mer HÄR om grönt och svart te och varför det är nyttigt.


150 ÅR AV HISTORIA!

"Den äldsta sonen från en bondfamilj, Pavel Michailovitch Kousmichoff, lämnade hemmet vid 14 års ålder för att leta efter anställning i St. Petersburg. Där fann han ett arbete som en springpojke åt en köpman inom tehandeln. Butikschefen insåg snart att pojken hade en enorm potential och lärde honom konsten att blanda te. Pavel fortsatte jobba hos köpmannen tills den dagen han gifte sig med Alexandra, dotter till en framgångsrik pappersgrossist. Hans arbetsgivare var så glad att se Pavel gifta in sig i en så bra famlij att han gav honom ett litet tehus. Det var hur PM Kousmichoff tehus startade 1867. Alexandra gav honom sex barn, däribland sonen Viatcheslav (1878) och dottern Elisabeth (1880) som han senare skapade den speciella blandningen efter som snart blev tsarens te, Bouquet de Fleurs. Redan 1901 ägde Pavel 11 stycken tehus samt en stor byggnad stor nog för hela hans familj. Han var mycket rik och hans företag var ett av de tre största teföretagen i Ryssland."


Jag dricker te morgon och kväll. 
På morgonen blir det vanligt svart te och till kvällen grönt te eller roiboos.
  • English Breakfast är en härlig blandning av två svarta teer från Indien. Ett Ceylon-te med kraftig smak och ett Assam-te med en rund och intensiv smak. Ett gott klassikt morgonte.
  • BB Detox är en skönhetsdryck med grönt te, maté, roiboos, guarana, maskros och med inslag av grapefrukt. Denna utsökta blandning passar perfekt för en skönhetspaus. Passar även som iste.
  • Blue Detox med inspiration från hjärtat av Karibien som består av en exotisk och fruktig blandning av maté, grönt te och rooibos smaksatt med en fängslande god ananassmak. Teet är ett av deras mest ikoniska recept.
  • Karavan N°50 är en harmonisk blandning av svart te från Asien. Karavan nr 50 är en glömd skatt och en hyllning till Kusmi-teets romantiska förflutna.


Tsar Nicolas II drack regelbundet Bouquet of Flowers 108 fram till den ryska revolutionen. 
  • Bouquet of Flowers N°108 är en blandning av svart te från Kina, Sri Lanka och Indien smaksatt med bergamott, citrusfrukter och blomblad. Kusmis äldsta blandning som skapades 1880. 

  • Anastasia är ett klassikt Earl Grey te. Med inspiration från berättelsen om Tsar Nicolajs yngsta dotter Anastasia utvecklade Kusmi Tea Anastasia som består av en blandning svarta teer med toner av bergamott, citron och apelsinblomma. Min morgonfavorit med en skvätt mjölk och gärna en citronskiva.
Självklart dricker jag kaffe också... helst Mollbergs blandning!
Men nu blir det en god kopp Kusmi te Blue Detox med bara en liten sked honung i.
Drar upp fötterna under pläden och fortsätter på min bok Kvinnan i hytt 10 av Ruth Ware.  

Skön söndag till dig min kära läsare!

Kram till alla... Anna
(Bilder fotade av mig)

5 kommentarer:

Mamma C sa...

Har aldrig kunnat eller lärt mig att dricka svart eller grönt te. Jag dricker bara Roubius te.
Kram Carin

Channal sa...

Och roiboos är roiboos och egentligen inget te. :-) Roiboos är en buske som växer i Afrika. Gott! Det dricker jag ofta på kvällen.

KRAM

Annika sa...

Jag gillar te, och Kusmi har SÅ gulliga och fina burkar. Brukar köpa det här ibland. Gillar egentligen bara svart te, och dricker det varje dag. Grönt te tycker jag inte alls om, smakar hö. Just nu har jag helt snöat in på minte, det är det jag mest och helst dricker just nu. Annars tycker jag Earl Grey är det klassiska och bästa. ETT tag älskade jag Lapsang, och gör det än idag, så rökigt. Gott. Svart.
Kramar!

Channal sa...

Hej Annika! Du måste smaka Kusmis gröna te Blue Detox. SÅ GOTT!! Mitt favoritte just nu. Det smakar absolut inte hö. Ett grönt te ska inte stå och dra som ett svart te. Om det gör det smakar det beskt.

KRAM

vaiybora sa...

have never been able to or learned to drink black or green tea. i just drink roubius tea.

ดูหนัง