lördag 6 april 2024

Mitt påsklov...

Här har vi maxat påsklovet med gullungar och japansk mat på bordet.

Vi startade lovet med kalas i Kisa och avslutade veckan med kalas i Linköping.
Där emellan har vi haft Frank och Alma ett dygn.
Pappa Mike har jobbat och mamma Ida håller på med sin C-uppsats. 
Tänk, i juni blir hon klar med sin lärarexamen. Imponerad!
I fyra år har hon pluggat och samtidig haft fullt upp med två små barn. Bra kämpat!


Frank och Alma de älskar sushi som jag och de älskar att pyssla som jag!
Så jag tänkte att vi skulle göra sushi tillsammans. Vet att de har gjort det tidigare med mamma Ida.
Men jag säger: "VILKET JOBB! Det var första gången jag gjorde sushi och det var riktigt bökigt!"
De blev inte vackra men enligt maken var det den godaste sushin han har ätit någonsin! Tack!
Frank och Alma åt också med god aptit. Men Frank sa: "De smakar inte riktigt som på restaurang Tokyo."


Denna vecka har vi ätit fem maträtter med smak av Japan... jättegott!
Linas Matkasse har just nu ett samarbete med Frida Ronge. 
I ett exklusivt gästspel har hon tagit fram fem härliga rätter med det bästa från Japan.
Jag ska dela med mig av recepten i ett senare inlägg.


Påsklovet har varit lugnt och skönt...
Jag älskar verkligen att se när barnen bara sätter sig ner och är kreativa.


Frank han ritar och skriver serieböcker och Alma hon pärlar halsband och armband. 





Att leka med dockor och klippdockor älskade jag som barn och det gör även Alma.
 De kläs på, matas och bäddas ner. KUL!


På kvällen såg vi en jätterolig och spännande tecknad film på Netflix - Storkarna.
Vi satt klistrade framför TV'n med ostbågar, dillchips och den sista påskmusten.



Allt gott till dig min kära läsare!

Trevlig helg och kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)

8 kommentarer:

Åsa sa...

Så duktiga ni varit som gjort egen sushi, det är många moment och jag som ändå tycker mig vara rätt duktig på matlagning har inte vågat mig på det...haha ...spännande med japansk mat , ser fram emot dina recept, sonen och hans fru ska åka till Tokyo i maj och båda är så matintresserade, hon har ett instagramkonto där hon betygsätter restauranger de besöker både här hemma och utomlands, hon motiverar varje betyg tex miljö, service och bemötande samt maten och drycken, alltid med priser, och det är ju bra så man man inte bara säger " den restaurangen var dålig" . Mysigt att äta ute ibland men hemma är nog bäst..tycker jag.
Kram från Åsa

Channal sa...

Hej Åsa! Tack! Vet inte om det blir någon mer gång. Men jag ska aldrig säga aldrig! Japansk mat är god och känns hälsosam. Men så kul att de ska till Tokyo. April 2015 åkte jag Japan runt tillsammans med mina döttrar. En fantastisk upplevelse! Det kändes att vi var långt bort.

Vad heter din dotters Intakonto? Blev nyfiken och kul att få tips på restauranger. Min mamma sa alltid: "Den bästa maten äter man hemma". Det är kul att gå ut och äta då och då.

KRAM

Ninnie sa...

Hej Anna!

Så härligt att ha barnbarnen hos sig! Och visst är det roligt att pyssla och greja tillsammans. Jag tror minsann att intressen och fallenhet för saker till viss del går i arv!

Oj, att göra sushi verkar inte vara det lättaste, imponerad av er!!
Själv är jag inte så förtjust i sushi...men de ser finfina ut!

Njut av de sista lediga dagarna!
Här har vi ösregn idag.🌧️☹️ Längtar SÅ mycket efter sol!!!!

KRAM från Ninnie 🌞💛

Från Glam till Damm sa...

Hej Anna,

Vilket fint lov du har haft. Mysigt att få umgås med barnbarnen och japansk mat är alltid gott.

Fantastiskt bra jobbat där av Ida! Heja henne och så skönt det måste kännas. Jag tycker att det kändes som alldeles nyss hon började med sin utbildning. Tiden går sååå snabbt! Har hon jobb redan när hon tar sin examen? Jag såg vad hon skriver sitt examensarbete om och tyckte att det var ett smart val av ämne. Avgränsat, relevant, intressant och lätt att samla in underlag för. Smart tjej! Hälsa henne det.

Ha en fin söndag!

Varm kram,

Anneli

Channal sa...

Hej Ninnie! Tack! Tror också att sådan går i arv... vilken tur! Vet inte om jag kommer göra sushi någon mer gång. Alldeles för mycket jobb! Men kul att ha testat.

På tisdag börjar jag jobba igen, fortsatt 50%. Det känns bra! Här SKINER SOLEN och 16°C. UNDERBART!!

KRAM

Channal sa...

Hej Anneli! TACK! Det ska jag hälsa Ida! Blir glad att du säger så.
Hon har haft det tufft med allt och åren bara springer iväg! Just nu stänger de skolor och drar ner på personal i vår kommun. INTE KLOKT! Jobb kommer hon att få med kanske inte en anställning direkt. Snart måste det bli ändring på sparandet på barnen! Blir arg!

KRAM

Anna i Portugal sa...

Vad fint häng ni haft! Japansk mat är gott, men vi äter det sällan. Sushi har jag tröttnat på, åt det mycket i Sverige innan vi drog söderut. Ha en fin söndagskväll

Channal sa...

Hej Anna! Ja, ett skönt påsklov! Sushi tröttnar jag aldrig på, så gott! Fin söndagskväll till dig också. KRAM