(foto av mig)
Busenkelt recept som jag varierar efter vad jag har hemma och vilken årstid det är. Inspiration från min mentor Monika Ahlberg men med mina egna idéer o kryddor. Våga du också! Sluta och köp halvfabrikat och djupfryst!
- stor hel färsk kyckling (ta den största du hittar)
- skölj kycklingen in och utvändigt o torka av den med hushållspapper
- gnid in den med salt o vitlökspeppar
- pensla den med Julita rapsolja citron (finns på coop)
- Hacka färska+torkade örter, blanda sedan med olivolja (jag tar det jag har i mitt örtkryddland o i skafferiet). Stoppa in örtröran lite här o var där skinnet är löst o under vingarna.
- lägg även i lite av örtröran i buken + oliver utan kärnor, vitlöksklyftor och lagerblad
- lägg kycklingen på ett galler i ugnen i 200-225 grader ovanpå en långpanna med 5 dl vatten, 2 msk olivolja, vitt matlagningvin och lagerblad
- släng på små fina snittade borstade potatisar på gallret
- ca 60 min. i ugnen, vänd kycklingen då o då
- smält smör i en gryta och vispa ner mjöl till en slät redning
- späd med buljongen från långpannan + grädde
- krydda rikligt med dragon (eventuellt lite salt o peppar)
Kram till alla... Anna ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar