Kära vänner!
Hoppas allt är bra med er.
Veckorna fullkomligt rusar iväg… tänk att vi redan är i slutet av augusti!
En kräftskiva är ju faktiskt något av det trevligaste man kan ha.
Särskilt när gästerna är glada, tillbehören goda och de svenska kräftorna helt enkelt oslagbara.
Så här sörplades det på kräftor... ja, jisses, det finns verkligen många sätt att äta en kräfta på!
På vårt bord fanns inte bara kräftor utan även färska räkor och havskräftor.
Till det en krämig kantarellpaj och en klassisk västerbottenspaj.
Levainbröd, kryddost, vattenmelon och färsk ananas satte pricken över i:et.
Allt smakade så himla gott!
Både Frank och Alma gillar kräftor... särskilt Frank, som älskar skaldjur precis som jag, mormor!
Det blev en riktigt mysig och festlig kräftskiva. Vi dukade visserligen inomhus eftersom det blåste lite,
men solen sken och med 17 grader ute var det ändå härligt i solen.
Fick nyligen ett tips om ett fantastiskt vitt vin till kräftor. Och wow, det var verkligen en fullträff!
Det visade sig vara ett Österrikiskt Riesling-vin från Jurtschitsch, med namnet Langenlois.
Stilrent med precis lagom fruktighet och örtighet... en perfekt partner till salta dilliga kräftor.
På bordet fanns också en fräsch IPA och bubbliga Loka Crush hallon.
Trevlig variation, men Jurtschisch-vinet var definitivt en stjärna.
Proppmätta efter allt gott tog vi en liten paus och gick ut en stund. Så skönt att få röra på sig!
Alma plockade några hallon och smultron, medan Frank vattnade blommorna.
När vi kände oss redo igen slog vi oss ner på balkongen och avslutade kalaset med glass och blåbärspaj.
Jag hade dukat med vita assietter, Swedish Grace (som matchar kaffemuggarna).
Då utbrast Frank direkt: “Jag vill ha skål med fot!”
Hahaha… ja, det brukar de alltid få när de äter glass här hos oss.
Det ska vara som det brukar!
Så självklart hämtade jag två dessertskålar till Frank och Alma.
Jag är helt säker på att det är just sådana små detaljer de kommer att minnas
när de blir vuxna... att hos mormor får man alltid glass i dessertskål.
Och ja... det blev en riktig bildbomb också. Jag gillar ju att fotografera!
Tack för en underbar dag!
Och imorgon väntar nästa lilla höjdpunkt... mitt bokslukargäng kommer hit.
Första träffen med bokklubben efter sommaren. Det ska bli så mysigt att ses igen!
Önskar dig min kära läsare en skön lördagskväll!
Kram till alla... Anna
❤
(bilder fotograferade av mig)
16 kommentarer:
Det var länge sedan vi var på kräftskiva. Mest beroende på att ingen i vårt gäng är så mycket för just kräftor, men jösses så sugen jag blir när jag ser det uppdukade bordet.
Föreningen fyller 80 år och nästa helg ordnar man med just en kräftskiva för medlemmarna, men typiskt nog är vi i Dalarna fredag till söndag, så den missar vi.
Go’morron Stefan! Åh vad synd att ni missar kräftskivan, men Dalarna låter ju inte helt fel det heller! Visst är det något speciellt med hela upplägget, även om man inte är världens största kräftfantast. KRAM
Mums, så gott! Och lika vackert som alltid då du dukar fram till fest. Jag älskar skaldjur och vi har alltid kräftskiva i samband med att vi städar ut sommarhuset. Gillar knytismodellen. Några äter till och med makaroner med köttbullar. Vet ju vad jag tycker om det, men alla måste ju bli mätta, haha! Kram, kram!
Hej Monnah! Att kombinera fest med lite städning och avslut på sommaren är ju ett fint sätt att knyta ihop säsongen. Och knytis är ju alltid bäst! Det blir både enkelt och roligt när alla bidrar på sitt sätt. Att någon smyger in makaroner och köttbullar mitt bland skaldjuren gillar jag! Här fanns det även korv med bröd på spisen! Som du säger, huvudsaken är att alla blir mätta och glada! KRAM
Halloj!
Men vilket bord dukat med så mycket gott.
Kräftorna här är inget att ha de är små och knappt något ätbart på dem.
Gud så sugen jag blev på kryddost det var evigheter sedan jag åt.
Ha en fin och bra söndag.
Kram Carin
Vilket magiskt bord, där hade jag gärna frossat loss också, även om jag hade undvikit kräftorna. Och jo efterrätten hade jag nog länsat! Du har verkligen en känsla för detaljer Anna, fina bilder. Kram
Halloj Carin! Ja, det blev riktigt gott och mysigt. Kryddost är verkligen en klassiker… så enkelt men så himla gott! Önskar dig också en härlig söndag! KRAM
Hej Anna! Åh tack snälla! Haha, ja det finns ju alltid något gott att välja på även om man hoppar över kräftorna. Efterrätten gick hem här också kan jag lova! KRAM
Mums, så gott med kräftor!! Jag och dotter hade en liten kräftskiva också här i veckan, och ostpaj med löjrom och gräddfil stod på bordet även här :)
Ett bra Riesling-vin är verkligen gott, men här blev det en flaska naturvin (Pet Nat) och då var också väldans gott till skaldjur och ost :)
Allt ser fantastiskt fint ut, och så klart man äter glass i skål på fot när man är hos mormor :) Som du säger kommer de helt säkert minnas såna små och fina detaljer <3
Kram till dig!!
Hej Sara! Åh så härligt att ni också hade kräftskiva! Ostpaj med löjrom och gräddfil är helt ljuvligt! Så mysigt att dela med dottern också!
Och ja, visst är det något speciellt med mormorsskålar och detaljerna runt omkring! Det är de där små traditionerna som blir de verkliga fina minnena. KRAM
God söndag Anna!
Sent omsider tittar jag in och njuter av sörplandet och allt det goda som ni har/hade på bordet. Naturligtvis så ska glass ätas i skål på fot. Bra ordning på Frank..den där pajen ser så himlagod ut...
Kräftor ser man aldrig här, i alla fall inte jag. Troligen finns de i någon affärsfrys men jag har lyckats eller misslyckats att inte se dem. Om jag hittar så blir det nog kräftkalas här hos oss också.
Ha en fin söndag!
Kram från mig till dig!
Karin
Hej Karin! God söndag! Så roligt att du tittade in! Visst smakar glass alltid lite extra gott i en skål på fot, det blir liksom festligt på en gång. Pajen försvann fort, så det var nog ett bra betyg! Hoppas du lyckas snubbla över kräftor någon gång, det är verkligen något speciellt med ett litet kräftkalas. KRAM
Hej Anna!
SÅÅÅ gott med kräftor och skaldjur, jag älskar det! SÅ fint du fixat, med alla tillbehör och så gott allt ser ut!
Det nu var det längesen jag var på kräftskiva. Förut, när min svägerska och hennes sambo hade en sommarstuga på en ö i Göteborgs skärgård, och då var vi alltid där på kräftskiva med nyfångade havskräftor, färska räkor och allt som hör till. Och så äggost som dessert, så gott alltihop!
Kram o ha en skön måndag i morgon!
/Ninnie
Hej Ninnie! Tack snälla! Åh, vilken härlig tradition det låter som med kräftskiva ute i skärgården… vilken dröm! Havskräftor och räkor! Äggost (vad är det?) till dessert, det låter helt underbart. Hoppas du får möjlighet att vara med på en kräftskiva snart igen! Ha en fin vecka du också! KRAM
Godmorgon i Stugan,
Underbart att ha barn och barnbarn hemma på kräftskiva. Det syns alltid i dina dukningar att du är en konstnär. Allt är så fint och så färgglatt sammansatt.
Kramen och ha en fin dag!
Anneli
Hej Anneli! Ja, det är verkligen en lycka att få ha hela familjen samlad! Kräftskiva med barn och barnbarn är något alldeles speciellt. Blir så glad att du tycker om dukningarna! Tack för dina fina ord. KRAM
Skicka en kommentar