söndag 15 augusti 2010

Empty room...I vissa rum ekar tystnaden... tidigare var det högsta volym på Britney Spears á la Spicegirls... tjejfnitter i många år och senare hångel bakom stängd dörr. Nu tomt... empty room!

Minns när jag gjorde det... flyttade hemifrån. Hur skönt det var och roligt! Få pyssla och göra fint i sitt eget hem. Min äldsta dotter flyttade hemifrån oktober 2008, och det kändes tufft. Jag har alltid känt igen mig själv så väl i henne, men när hon försvann kändes det som jag blev amputerad. Nu har hennes rum stått tomt sedan hon flyttade hemifrån, 22 månader sedan.
Nu ska vi fixa till rummet veckan som kommer... till ett litet bibliotek kombinerat som ett gäst- och arbetsrum? Ida kommer hem ibland men inte så ofta att man bara kan ha ett rum stå tomt. Hon lämnade kvar sin stora nalle som hon fick på BB av mormor och morfar... en revirmarkering som inte får röras!
Ja, åren går fort! Kan bli lite ledsen ibland när jag tänker tillbaks när hon var liten mitt lilla ängsull. Men samtidigt är jag glad att hon är framåt, lycklig och glad... och att hennes pojkvän är så snäll. Ida vill börja plugga och det känns också bra att hon har ambitionen och viljan! Inget är gratis här i livet... det är bara att kämpa på och jag önskar henne all lycka i framtiden!
Vi har haft två kanonhelger och en skön solig och varm vecka... kl.24.00 igår kväll satt vi ute med våra vänner i +21 grader, fantastiskt! En tropisk natt...

Maja med sin lejonman, små öron och stjärnögon... snyft.

När gästerna åkte efter frukosten idag tittade jag till vår kanin Maja, såg att han inte mådde bra! Jag blev helt förtvivlad. Lasse tog hand om Maja och såg att kaninen hade en jättestor böld i stjärten! Jag tog Maja i famnen... efter en halvtimma var han död!!! Jag blev jätteledsen, vi blev tagna båda två! Så idag blir det en liten begravning... nu finns det en liten kaninängel i himlen!

Nu ska jag åka och hämta min yngsta...
hon bor kvar hemma några år till i alla fall och det känns riktigt mysigt!
KRAM Anna
(alla foton av mig)

3 kommentarer:

Sahra sa...

Åh nej vad sorgligt. Sonen fick en kanin i julklapp 2008. Den blev knappt ett år. Vi var på middag en lördagkväll och kom hem sent. Då levde han. På morgonen låg han död i buren. En chock för sonen och för oss. Kram/S

Anneli Stålberg sa...

Det dröjer ännu tills mina barn ska flytta men jag fasar redan för det. Måste kännas så tomt när barnen flyttar ut en efter en. Skönt att inte alla flyttar på en gång i allafall :)
Sorgligt med Maja, vi har också en liten lejonkanin som är ett år.

Channal sa...

usch ja, det är alltid sorgligt med förändringar! KRAM