tisdag 31 augusti 2010

I swear I can't get any busier!

Dagarna går i ett...
- Work, Work, Work.
- Family, lessons and joy!


höga tallar i höstsol, Kolmårdsskogen...

Igår åkte min Ida och hennes pojkvän till Egypten... de ska snorkla och dyka i Rödahavet... underbart för dem. Men det har varit en riktigt varm underbar dag här hemma också... fast det känns att det är höst i luften och det är fullt med ljung, lingon och kantareller i skogen och massor av äpplen i trädgården. Det är fina hösttecken!

Idag kom Lasses son och åt middag med oss, det är alltid kul. Vi pratade en hel del politik. Han är förstagångsväljare. Jag tycker att det är roligt med politik!


Middagen vi åt idag bestod av smörstekta guldgula kantareller i en smarrig gryta med fläskfilé och creme fraiche. Till det klyftpotatis med massor av grönsaker och rotfrukter i ugnen.
Efterrätten var äppelgömma som blev över från i söndags. För då kom Ida och Jesper och åt söndagsmiddag. Vi hade Idas favoritmat, helstekt färsk kyckling i ugnen med dragon o gräddsås. Efterrätten äppelgömma påminner lite om créme brulée. Enkel att göra och gott!

Varm äppelgömma
  • 3 skalade äpplen skivas tunna och kokas i några minuter med...
  • 2 msk råsocker + 2 cm färsk ingefära, riven + 1 msk vatten.
Lägg äppelblandningen i botten i en form, häll på 3 burkar kasella vanilj och strö över 1 dl råsocker. Gratinera i 250-275 grader på grillvärme i 10-15 minuter tills sockret har fått färg. Serveras med vaniljglass.dagens outfit


Ha en skön kväll och kram till alla... Anna
(foton av mig)

Inga kommentarer: