lördag 28 maj 2022

Österlen i mitt hjärta♥

Kära vänner! Hoppas allt är bra med er och att ni har njutit av Kristi Himmelsfärdshelgen.
På Kristi Himmelsfärdsdag var jag på Brösarps backar - Porten till Österlen.


Brösarp bjuder på många backar med gullvivor, mandelblom, smörblommor, blå viol och orkidéer.
Enastående vackert bakom varje kulle… verkligen hänförande🌸




Äntligen var vi här! Denna semestertripp bokades i augusti, nio månader sedan.
Vi bilade ner till Österlen tillsammans med våra fina vänner Annika och Leif.
Annika är en kär gammal barndomsvän... vi har känt varandra i 55 år!
Så GLAD att jag har henne... 55-årig vänskap är STORT! 
Jag är en lyckost!



Vi bodde fint på Blåsingsborgs Gårdshotell i hjärtat av Österlen.
En oas ett stenkast från Kivik och Stenshuvuds Nationalpark.



Fjärde gången maken och jag bor här i rum nr.17 med utsikt över ett böljande Österlen.



Blåsingsborgs Gårdshotell har en fin restaurang.
Deras mathantverk sammanfattar Österlens lantliga och eleganta kök.
Vällagade rätter med goda smaker från skånska producenter, odlare och uppfödare.
Kl. 19.00 hade vi bokat bord för att gotta oss i deras Gourmet - 5 rätters med vinpaket.


Innan gourmetmiddagen hade vi förfest på rummet... pistagenötter, ostbågar och rosé LER!



När vi kom ner till restaurangen fick vi välkomstchampagne... Skål🥂✨



Till förrätt sparrissoppa, rostade frön, granskottsolja och lönnsirap. 
Makalöst god soppa… vi ville ha mer! Men ännu mer gott väntades oss!



Nya glas fylldes med ett friskt vitt Rieslingvin... 


In kom en läcker tallrik som ett konstverk med stenbitsrom, rotsakschips, rökt smetana och gravad citron.



Till varmrätt valde maken och jag röding, primörer, färskpotatis, 
brynt smör, forellrom och dillemulusion till ett glas Chablis.

Annika och Leif tog oxfilé, kryddsmör, primörer, potatiskaka, 
skysås och rostad kvisttomat till ett glas Cabernet sauvignon.


Efter de tre rätterna kom en kula fräsch mangosorbet i bubblig cava...


Kvällen avslutades med gårdsost från Österlen, ostflarn, 
fröknäcke och grön tomatmarmelad till damerna.



Herrarna valde rabarber, smuldeg, maräng och glass. Självklart smakade vi av varandra.
Allt var utsökt gott och vi satt länge och åt, njöt, pratade och skrattade... 



Vilken härlig första dag och kväll vi fick!
 Jag somnade gott till en vacker kvällshimmel.

Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)

4 kommentarer:

Ninnie sa...

Å, fina Österlen!! Har sett på Insta att ni haft det underbart där! Vill också åka dit...

Mamma C sa...

Så vackert och vilken femrätters middag ni åt. Så mycket gott och vackert som serverades till er. Sitter här och ser på bilderna och det vattnas i munnen.
Ha en fin söndag.
Kram Carin

Channal sa...

Hej Ninnie! Ni får åka dit i sommar och uppleva Knäbäckhusen strand igen... en lisa för själen! Bästa medicin. KRAM

Channal sa...

Hej Carin! Det var verkligen jättegod mat! Ett plus för bästa sällskapet i en underbar miljö också... bästa bästa! KRAM