Hej alla vackra själar! Nu kommer ett nytt bloggår... 2023!
Säger som varje år: "Inte klokt vad fort ett år går och jag är så glad för dig min kära läsare!"
Tänk så många intressanta och roliga kvinnor jag har fått lära känna tack vare min blogg.
Bloggen är så värdefull... den hjälper verkligen mig att minnas många fina stunder i vardagen.
Det är värdefullt... speciellt när man läser om allt hemsk som händer överallt.
Världen såg mörkare ut än på länge under i stort sett hela 2022.
Vår Nyårssupé
Vi startade kvällen i lädersoffan framför TV'n.
Pringles med löjromsdipp
Gör så här... bred ut löjrommen i botten av en skål.
Löjrommen går bra att ersätta med sikrom eller röd stenbitsrom.
Blanda smetana med finhackad rödlök och dill. Fördela smeten ovanpå löjrommen.
Garnera med löjrom, rödlök och dill. Börja och gräv med chipsen i dippen... farligt gott!
Servera löjromsdippen med chipsen och gärna varsin glögg sour till.
Receptet på den absolut godaste glöggdrinken hittar du HÄR!
Crème Nino (grön ärtsoppa)
Crème Ninon med chili- och vitlökshalstrade pilgrimsmusslor och havskräfta
Det här är absolut en favorit här hemma hos oss. SÅ GOD! Tror maken sa ljuvligt god igår.
En lyxig förrätt där den lena söta soppan gifter sig med heta skaldjur.
Denna fantastiska förrätt må se avancerad ut men den fixar du lätt.
Skala och finhacka en liten gul lök. Fräs den mjuk i smör utan att den tar färg.
Häll på 1/2 l grönsaksbuljongen och låt den koka upp. Tillsätt 1/2 kg frysta gröna ärtor.
Låt koka i några min.
Mixa soppan slät och fin. Tillsätt 1 1/2 dl grädde och låt soppan koka upp.
Häll i 1 dl champagnen/torrt bubbel. Smaka av med lite salt och peppar.
Jag serverade soppan med chili- och vitlökshalstrade pilgrimsmusslor och havskräfta på spett.
Smält smör i en gjutjärnspanna med pressad vitlök och chiliflakes. Salta lätt.
Tänk på att inte steka pilgrimsmusslorna och havskräftan för länge, då kan de lätt bli sega.
Garnera med skaldjursspettet och färsk rosmarin eller annan ört.
Sedan gick det raskt vidare till vår huvudrätt!
Grillad entrecote
Fint kött är en ohotad varmrättsval på nyår.
Det var maken som visade på glädje, lite hejsan svejsan, överraskningar och mycket värme!
Största grillade entrecoten jag har ätit... så saftig och god till hasselbackspotatis, rödvinsås och liten sallad.
I glaset... vår julklapp från Ida, Mike, Frank och Alma... gott lättdrucket rödvin som fått fint pris.
Jag älskar att vi hjälps åt i köket... visst blir det mycket roligare och godare då?
Och desserten... Crème brûlée
Med sin lena smak av vanilj och med sitt knaprigt täcke är den oemotståndlig.
Se receptet HÄR! Smidigt att kunna förbereda den innan.
Sen är det bara att bränna av den med strösocker precis innan den ska ätas.
Jag garnerade den med färska stora hallon och citronmeliss.
I glaset... somrig Baileys Colada
Bye bye... adiós... tschüss... au revoir... Hej då 2022
Sedan mitten av 1890-talet är det tradition att dikten Nyårsklockan läses vid tolvslaget på Skansen.
Årets uppläsare 2022 var Lena Olin. Det kan du se HÄR!
Ring Out, Wild Bells är en dikt av den engelske poeten Alfred Tennyson från 1850.
Den svenska översättningen, med versraden "Ring, klocka, ring" är skriven av Edvard Fredin.
Det här var min Nyårsafton... idag hemmapizza, den godsate, och Ivanhoe.
Nyårsdagens pizza med extra allt!
Tomatsås, champinjoner, rökt skinka, tomatskivor, räkor, oliver, mozarelle och oregano.
Gissa vad det blev till kaffet? Gårdagens Crème Brûlée... blev fem skålar igår.
Önskar från mitt hjärta er alla det allra bästa och ett Gott Nytt 2023!
Kram till alla... Anna
❤
(bilder fotade av mig)
10 kommentarer:
Men oj Anna vad du och din man är duktiga i köket! Er nyårssupé ser fantastiskt god ut, rena rama restaurangmaten... Och bordet var så fint dukat :). Kram, Annika
Tack Annika! Det är roligt att laga mat! KRAM
Vilken nyårssupé ni hade. Allt ser jättegott ut.
Måste prova att göra en glögg sour snart.
God fortsättning till dig.
Kram Carin
Tack Carin! Ja, gör det! Skynda innan glöggen försvinner.
KRAM
Good morning!
Jag sitter här och njuter av dina underbara bilder från nyårsaftonen. Så fint och vilken fantastisk mat. Tänker att jag måste prova några av dina recept någon gång. Soppan låter så spännande. Jag håller med, man skall vara två i köket och jobba sida vid sida. Inte kul att göra allt själv.
Jag älskar din nyårsblus från Ida Sjöstedt! Jag har en svart glittrig klänning från henne. Den skall jag nog ha på mig nästa nyår.
Ja, 2022 var ett utmanande år på många sätt. Mycket konstigt och hemskt händer i världen och för första gången i mitt liv avstår jag ibland från nyheterna och drar mig in i min skyddande bubbla. Så mycket lidande.
Ja, bloggen är så värdefull. Det reflekterade jag också om i dag i min blogg. Ett riktigt fint andhål. Många trevliga kontakter och en dokumentation av livet. Jag har varit så slut och trött på sistone att jag inte orkat blogga så mycket. Men jag tänket prioritera det 2023 eftersom bloggen är ett av mina största intressen.
Jag önskar dig ett fantastiskt fint år 2023. Vi ses här i bloggen!
Nu njuter vi av det som är kvar av jullovet.
Varm kram och ha en fin dag!
Anneli
God fortsättning på det nya året!
Mysig och lugn nyårsafton, precis som vi hade. Och laga mat tillsammans är ju halva nöjet med att äta gott sen, eller hur!?
Jag kunde knappt hålla mig vaken till tolvslaget i år...men ville se lite fyrverkeri i alla fall så jag kämpade på. Men vet du vad, vi såg inte en enda raket, bara hörde lite muller och såg lite ljussken på himlen. Ja, så är det när man bor långt ute på landsbygden..!
Ja, vi kan ju hoppas på ett bättre år - så mycket krig, klimatkris och elände överallt. Ja, jag orkar faktiskt inte alltid läsa om eller ta in allt elände...
Men bloggen ger mycket glädje, både min egen och att få följa och lära känna så många andra via deras bloggar!
Önskar dig ett fortsatt härligt och avkopplande jullov!
Kram från Ninnie
Tack Anneli! Nu får vi njuta av våra sista lediga dagar... skulle lugnt kunna vara ledig en månad till. Ser fram emot dina inlägg 2023. KRAM
Tack Ninnie! Tur vi har våra bloggar som ger oss positiv energi... de behövs! KRAM
Ja Anna, visst är bloggen ovärderlig. DET är den!!
Håller med. LÄNGE lever bloggarna. DE är de absolut bästa av alla sociala medier, insta i all ära men det kår aldrig en blogg. Det är samma sak med FB. Nej, bloggar FTW!!
OJ så god mat ni åt på nyår och vilka fina bilder du tagit!!
Anna, god fortsättning till dig!!!
Kramar!!
Hej Annika! Kul och se dig här igen! Tänk, utan bloggen skulle jag inte ha lärt känna dig! Tack, blev mkt gott till nyårsklockorna. KRAM
Skicka en kommentar