onsdag 26 januari 2011

På 5.an kl. 02.00 27/2

Två av mina favoriter spelar tillsammans i The Kings Speech... Helena Bonham Carter som Queen Elizabeth och Colin Firth som kung George VI... den här filmen ska jag snart se! Colin är säkert värd en Oscars för bästa manliga huvudroll!

Winter’s Bone är en riktigt spännande thriller som imponerar. Den utspelar sig i den fattiga grå vita södern... filmen går i ett lugnt tyst tempo som kryper in under huden. Det märks i filmen att det är en kvinnlig regissör, Debra Granik... många starka, speciella kvinnliga karaktärer genomsyrar hela filmen!

15 åriga Ree Dolly tar hand om sina två småsyskon och sin psykiskt sjuka mamma... samtidigt ger hon sig ut för att leta efter sin pappa som har försvunnit! Den här filmen kan kamma hem en hel del Oscarsstatyetter! Ruggigt bra... MVG!

True Grit är en amerikansk westernfilm av bröderna Coen... här är det 14 åriga Mattie Ross, en tuff smart tjej som vill få tag på sin pappas mördare! Hon får hjälp av den råbarkade Rooster som spelas av suveräne Jeff Bridges.

Det här är en underbar svart komedi med rappa repliker á la Coen! Bland det bästa jag har sett på länge! En härlig film i riktig bröderna Coen-anda! +MVG
Den kommer säkert få Oscars för bästa film, regissörer och manliga huvudroll!

Black Swan
är en riktigt ruggigt bra film som pendlar mellan verklighet och mardröm! Vackra Nathalie Portman får säkert en Oscars för bästa kvinnliga huvudroll. Black Swan har samma regissör (Aronofskys) som The Wrestler. Medan förra filmen handlade om en man i en ytterst manlig sport som anses ligga lågt ner på den sociala stegen flyttas vi här med in i kulturens absoluta finrum och en värld där kvinnor dominerar! Sen är det extra kul att se Mila Kunis från "That 70s Show" spela en seriös roll i Black Swan! MVG+

Inga kommentarer: