fredag 7 januari 2011

Då är det bara att kavla upp ärmarna!

Och börja mitt nya liv! NOT! Jag har inga Nyårslöften... fast nu känner jag att jag har varit ledig alldeles för länge! Ska bli skönt att börja jobba på måndag! Komma in i normala rutiner! Men loven är vård för själen! De ger mig vila och frid! Det är på loven jag tankar ny energi! Nu känner jag mig lätt och kan sväva upp högt i skyn med fokus mot nya mål!

Stress kan faktiskt vara bra! Jag gillar att ha fullspäckat schema! Det som är farligt är brist på vila och återhämtning. Tänk på idrottsmän, de stressar sin kropp för att bli starkare, snabbare och bättre. Det är faktiskt bara om man utsätter sig för fysisk påfrestning som man utvecklas som idrottare. Men lika viktigt som träning är vila och återhämtning. Om man inte vilar bryts kroppen istället ner! Vi är skapade för att klara av stress men också skapade för vila!

Jag är bra på mental träning... jag har mina elever 6-7 timmar om dagen! 20-30 min. om dagen tar vi tillsammans en "tyst stund/kompismassage". Den tiden ger verkligen bra resultat... eleverna kommer lättare i fokus med skoljobbet och de blir mer harmoniska! Det låter kanske enkelt men jag vet efter 15 års erfarenhet att det verkligen hjälper!

Det jag menar med det jag har skrivit är att stressa och springa efter tiden är bara bra om vi tar tid för vila!! Att vi stannar upp och tar en paus, tankar ny energi! Unna dig det!!

Ikväll... På spåret eller Let´s Dance?! På spåret kanske...

1 kommentar:

Habibty sa...

Jag gillar också när det är fullt upp men behöver verkligen vila och koppla av mellan varven. Nu har vi inte lov när eleverna har lov eftersom vi har tjänstemannavtal på vår skola men det är ju lugnare och en paus från det vanliga när eleverna inte är där och vi passar ofta på att ta ut semester när ungdomarna har lov för enkelhetens skull.

Ska bli kul när de kommer på måndag och vi drar igång för fullt med gymnasiemässa första veckan. Det är skoj!
Ha en skön helg!
Kram Nina