söndag 23 januari 2011

Boktips!

Joyce Carol Oates

...jag är helt fascinerad av hennes sätt att skriva, det är som musik•*¨*•.¸¸... som hennes fiktionberättelse om Marilyn Monroe i Blonde... där hon beskriver döden i en prolog... döden som cykelbud "Hollywoods budfirma" till... "M.M BOENDE PÅ 12305 FIFTH HELENA DRIVE BRENTWOOD KALIFORNIEN USA JORDEN" ...tänker även på andra Hollywoodstjärnor som har tagit mot det paketet från Hollywoods budfirma! Helt lysande beskrivet av J.C.Oates!

Eller hur hon beskriver en kvinnas död genom en brevväxling under ett år som en epilog i Dödgrävarens dotter ...jag blir helt tagen! En helt fantastisk bok där hon skildrar sin farmors liv i USA.
En annan bok där hon gör en fiktionberättelse om mordet på den lilla sexåriga isprinsessan Bliss Rampike. Det är hennes tre år äldre bror som är berättare i boken tio år efter mordet. Det är som en deckare, VEM GJORDE DET? Först får jag lite avsmak att skriva så eftersom brodern fortfarande lever och det bara är tretton år sedan allt hände. Hon beskriver hans avsky till föräldrarna och pressen. Har Oates fått hans tillåtelse? Tydligen, och hon skriver att det är en uppdiktad historia. Jag blir både äcklad och fascinerad av boken Älskade syster!

Inga kommentarer: