fredag 17 juni 2022

Lättlagad husmanskost vi älskar!

Biff à la Lindström med kapris, rödbetor och timjansmör...


Färsbiffarna fullkomligt exploderar av smak när de piffas till med rödbetor och kapris. 


 Lökrostad potatis...
Klyfta småpotatis och gul en lök. 
Lägg potatisen i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. 
Tillaga i övre delen av ugnen 225 grader i ca 15 min. 
Tillsätt löken och tillaga allt ytterligare ca 10 min. 


Timjansmör...
Blanda ihop 25 gr rumstempererat smör med en pressad vitlöksklyfta, 
2 tsk torkad timjan och lite salt i en skål. 


 Biff à la Lindström...
Skär två kokta rödbetor i små tärningar. Häll av en burk med kapris. 
Blanda tärnad rödbeta, 1/2 burk kapris, 2 msk ströbröd, 1/2 dl mjölk, 
1/2 tsk salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. 
Blanda ner 250 gr nötfärs och forma till 2 biffar. 
Stek biffarna i en stekpanna med lite smör ca 2 min per sida. 
Lägg över i en smord ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 8 min.



 Balsamicokokta rödbetor...
 Värm upp den använda stekpannan. Pudra ner 1 1/2 tsk vetemjöl och blanda runt. 
Tillsätt 3 msk balsamvinäger, 1 1/2 dl vatten, 1 tsk kinesisk soja, 
2 tsk socker och en 1/2 smulad tärning hönsbuljong. Låt sjuda ca 3 min. 
Vänd ner två kvartade rödbetor och 65 gr babyspenat, sjud ytterligare 1 min. 


 Servera biff à la Lindström med lökrostad potatis, balsamicokokta rödbetor och timjansmör. 


26 grader i skuggan under markisen och en iskall öl... skål!
Det här var godare än godast sa maken! Vet att han älskar kött, sås, lök och potatis.

Smaklig måltid och Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)

4 kommentarer:

Från Glam till Damm sa...

Ser fantastiskt gott ut! Jag förstår att maken är nöjd :-)

Dock inte lättlagat enligt mina mått mätt :-) Jag sätter bara ihop mat nuförtiden. Har inte alltid varit så...
Jag brukar göra köttfärsbiffar fyllda med gorgonzola och steka lök i stekpannan med biffarna. När gorgonzolan smälter lite så flyter den ut i löken och så slår man på en skvätt grädde och låter det puttra ihop.

Men vilka härliga temperaturer. Ni har sommar hos er. Vi har 16 grader och regn. Njut!

Varm kram,

Anneli

Anonym sa...

Det är inte så komplicerat som det låter! Din rätt låter mums! Så gott med gorgonzola! Idag mulet och mkt svalare!

KRAM

Mamma C sa...

Mumsfilibabba 😋. Kollade efter rödbetor igår på Mercadona, men tyvärr hade de inga denna gången. Jag brukar köpa de som är färdigkokta redan.
Ha en bra och fin lördag. Här har vi 30 grader redan, så det blir lite havsbrisluft idag.
Kram Carin

Anonym sa...

Det är så gott med rödbetor! Nu har vi sol och 22 grader! Nu Njuter vi av sommaren! KRAM