tisdag 30 augusti 2011

Långa dagar i Linköping!

Känns som en bra start... igår var jag där till 19.00 och idag till 17.00! Imorgon slutar vi ett men då ska jag hem och läsa litteratur! Har två böcker på G! När jag inte är på jobbet kommer jag att vara tvungen att lägga ner minst 20 tim i veckan på att plugga! Mer tid än vad jag är på jobbet (17,5 tim)! Självdisciplin! Händelserika dagar!

Och höst har det blivit... jag fryser in hösten! Vägrar att ta på mig strumpor! Tänk så varmt det var i helgen... och nu bara hux flux har det blivit riktigt kyligt ute! Inget rart alls! Känns som det var de sista sommardagarna vi hade förra veckan! NEJ! Vill INTE!!
I lördags var det en tryckande värme och jag var lite "dagen efter"! Jag blev sugen på något salt så vi satt oss ute och åt sill o potatis till lunch. Tänk att vi hade det så somrigt och skönt för bara tre dagar sedan! På lördagkvällen gjorde jag något extragott med rostbiffen som jag serverade till mammas potatissallad och till det ett fint rödvin! Vill dela med mig av receptet!
  • Rostbiffsmarinad: 2 dl olivolja, 1 dl soja och två pressade vitlöksklyftor blandas väl. Jag köper tunna skivor fin rostbiff som jag låter ligga i marinaden i ca en timma.
  • Mammas potatissallad: Klipp i gräslök, peppra och salta i gräddfil samt lägg i lite kapris. Gräddfilsblandningen blandas ihop med tärnad potatis, sött svenskt äpple och vit saltgurka!
Men vilket åskoväder det blev på natten till söndagen! Ett DUNDER & BRAK och hela himlen sken upp! Läckert... men lite läskigt! Och med åskan kom hösten... snyft!

Veckans matsedel piggar upp...
  • onsdag: Kryddiga färsbiffar med potatissallad och indisk raita
  • torsdag: Ratatouille och ris
  • fredag: Mozzarellafylld lövbiff med pepprig ruccoladressing och pasta
  • lördag: Varmrökt lax med dill- och senapsdressad pärlcouscous
  • söndag: Grillad kycklingfilé med sparris och ugnsbakad potatis

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag fryser också in hösten. Vägrar strumpor än på ett bra tag!

Sköt om dig!

Kram Pia

Channal sa...

Ja, det är ju fortfarande augusti! Värmen ska komma tillbaka såg jag på löpsedlarna :-)
Kram Anna