måndag 25 oktober 2010

The Reader...

Igår var mannen och jag på Bokens Dag! Riktigt bra underhållning... Alexander och Alexandra Ahndoril, alias Lars Kepler, var rappa och härliga i sina dialoger med varandra, Carin Hjulström tycker jag mycket om och Morgan Alling är helt underbar! Två andra författare i en egen kaliber var Torgny Lindgren och Ranelid! Två färgstarka personer fast helt olika. Kvällen bjöd på mycket underhållning... ett roligt nöje en gång om året i Norrköping! Efter en sådan kväll vill man ju bara läsa mer o mer... men jag hinner inte! På collaget får min man sin bok signerad av Torgny Lindgren. Han ligger och läser den just nu!

När vi kom hem från Bokens dag igår kväll zappade jag slött igenom alla TV-kanaler. Just då började filmen The Reader. Vi fastnade båda två, det är andra gången vi ser den filmen! En helt enastående film!
Det var i den här filmen som Kate Winslet fick en Oscars för bästa kvinnliga huvudroll. Kate Winslet har skalat av sig all glamour i rollen som Hanna. Hon är vacker på ett renskurat och naket vis i enkla bomullsklänningar. Ralph Fiennes som också är med i filmen, han ÄR expert på att spela fram inre smärta. (Älskar honom i filmen "Den engelska patienten"). The Reader visar inga scener från andra världskriget vilket är en styrka. En fantastisk film som vi båda tyckter mycket om! MVG++ Se den!

natti natti och kram till alla... Anna
(collage av mig, movie-bilder via google-bildsök)

Inga kommentarer: