lördag 9 oktober 2010

Samariterhemmet i Uppsala!

Jag har varit två dagar i Uppsala, torsdag till fredag! Jag sökte boende på nätet, hittade genom svenskakyrkan Samariterhemmet, 540:- per natt med frukost. Billigt och bra tänkte jag! Men det var en mycket konstig känsla att bo där. För det första var jag själv på andra våningen... det var tyst och luktade gammalt, typ museum eller som ett gammalt slott! Det var högt till tak med kristallkronor i alla rum. Bara gamla antika möbler! Det kändes kymigt, lite läskigt!

Jag strosade lite på stan, flanerade upp och ner på Kungsgatan. Drottninggatan var avstängd för Hollywood-inspelning med Daniel Craig, "Män som hatar kvinnor". Tyvärr såg jag ingenting!

När jag kom tillbaks vid 19.00 tiden till gästhemmet var det fullt med folk och luktade både gott och konstigt. Nere i salen hade stadsmissionen "Soppkök", typ sådant man ser på amerikanska filmer. En kvinna frågade om jag ville ha lite soppa, (jag hade inte ätit något). Jag tackade ja och frågade vad det kostade. Det kostar ingenting, men du kan lägga en tjuga om du vill! Det bjöds på köttsoppa alternativ ärtsoppa med pannkakor. Det smakade så gott och det var en upplevelse att sitta och äta tillsammans med diakoner, en präst och Uppsalas uteliggare! En häftig känsla! Jag kunde inte ta fram kameran och fotografera, där går gränsen!

Salongen på övre planet där jag bodde!

Biblioteket intill mitt rum doftade gamla böcker...

Mitt rum... ingen TV, ingen radio men som tur var hade jag med mig min iPhone så det blev lite fb! Somnade gott 21.00 efter att jag hade pratat med älsklingen och vaknade 07.00 av att han ringde och väckte mig! Det var som att rena själen, ett Nunne-spa!

Det var lite läskigt att sova ensam och höra knarrande ljud... så jag låste dörren och lät Strindbergslampan lysa på skrivbordet hela natten! Jag berättade för mina kursare om soppkök och boendet så nästa gång vill alla sova där =) hahaha... ja, det var en upplevelse!

(alla foton av mig)

Inga kommentarer: