tisdag 5 oktober 2010

Vad blir det för mat?!

Jag hamnar alltid i köket! Jag tycker ju att det är roligt att laga mat och fotografera... men allra roligast är det att vara två i köket... få stöka och böka! Det är rätt så ofta som Lasse och jag hjälps åt, speciellt till helgerna. Våra specialare så här på hösten är grytornas Rolls Royce Boeuf Bourguignon och en fin sydfransk fisksoppa från Garavan med Rouille! Sååå gott! Det handlar om kärlek att vara ett team!
Höstens soppor och grytor kokar jag gärna i min röda järngryta från Le Creuset.
Jag är barnsligt förtjust i den serien... samlar på den mörkt röda!

I söndags blev det gryta med nötkött, creme fraiche, pepparot och små äppelklyftor. Mmmmm... det doftade ljuvligt! Vi hade kokt potatis till! Lasse sa att det var det godaste pepparotskött han någonsin hade ätit =) Det var riktigt gott faktiskt!

vår söndagspromenad i bilder...

Jag verkligen tycker om höstkvällarna... det stormar ute just nu och här sitter jag och har det gott framför min laptop! Om jag inte sitter här så kramas jag, går på bio, läser mina böcker, lagar mat, tvättar, shoppar, fotograferar och redigerar bilder, fajtas med Lottas läxor, löser Sudoku och Melodikrysset =) och tittar på mina favoritprogram på TV! Har du några favoriter? Här har du mina!
  • måndag: Sommarpratarna
  • IDAG Desperate housewives, Säsong 7, avsnitt 1
  • onsdag: Berg flyttar in
  • fredag: Idol 2010 och Skavlan
  • lördag: Här är ditt liv och Robins
  • söndag: Svenska New Yorkfruar
  • Kulturnyheterna, Babel och Halv åtta hos mig brukar jag titta på då o då, det gillar jag!
Vi har mängder med TV-kanaler men det är SVT och TV4 som dominerar... ibland visar TV1000 någon bra film som jag/vi vill se. Fast då är det bättre att se en dvd-film när det passar. Sen tycker Lasse om att titta på fotbollskanalerna och då har ju jag N.Y-fruar =)

-Vad blir det för mat, ropar Lotta.
-Det blir kyckling och ris med currysås, svarar jag!
-Tjing vad gott!

Tyvärr har hon inget större intresse att hjälpa till i köket, förutom att göra chokladbollar!

Ha en skön kväll och kram till alla... Anna
(foton och collage av mig)

3 kommentarer:

Habibty sa...

Laga mat tillsammans är mysigt! Kram Nina

Lena/isklockan sa...

Ha ha ja det var flera program som vi delar. Halv åtta hos mig (är en klar favorit), Idol, Skavlan , Berg flyttar in och Här är ditt liv. Jag är en recept person som nästan följer recepten slaviskt medans min man är en mer improvisör när det gäller maten så många gånger krockar det om vi ska laga mat tillsammans . Men det är charmigt på sitt sätt. Ha en bra dag. Lena/isis

Miss Marie sa...

Visst är det härligt (och gott!) att laga mat! Allra roligast är ju att göra det tillsammans med någon, alltid roligast! Jag gillar också Le Creuset, min favorit är de turkosa!