fredag 12 november 2010

Imorgon får vi gäster från Stockholm...

Igår kväll låg mannen och jag och bläddrade i kokböcker. Vi bollade tankar och idéer med varandra fram o tillbaka... tillslut så kunde vi enas och bestämma oss för vad vi ska bjuda på! Det känns som en bra komponerad meny!

Monika Ahlbergs bok "min mat" är den mest kompletta! Där hittade vi både för- och efterrätt. Efterrätten blev från Anna & Fanny Bergeströms bok "sött, sweet, dulce Desserter från när och fjärran"

Förrätten
  • När vi var i New York åt vi så fantastiskt goda pilgrimsmusslor... vi har köpt riktigt fina från Fiskbilen. Så det blir halstrade pilgrimsmusslor och stekt sparris med basilikasås på ruccolabädd.
  • Receptet finns på sid.114 i "min mat"
Huvudrätt
  • Coeur de filet Provencale - det här var mannens förslag! En praktisk och pampig bjudrätt att bära in på middagsbordet... ja, det är verkligen en klassiker som alltid blir uppskattad i novembermörkret innan all julmat!
  • Receptet finns på sid.147 i "min mat"
Efterrätt
  • Jag kom på efterrätten... en av våra favoritefterrätter som vi båda minns från vår barndom. En helsvensk klassiker - gammeldags ingefärspäron med en klick lättvispad grädde! Gäller bara att hitta fasta fina päron!
  • Receptet finns på sidan 52 i "sött, sweet, dulce"
Gott gottigottgott...
(alla foton o collage av mig)

3 kommentarer:

Sahra sa...

Jag älskar coeur de filet provencal. Det var dock jättelänge sedan jag åt det. Jag tror maken får fixa det när han kommer hem igen. Ha en fin helg/S

Kakaobönan sa...

Mums, låter gott, tror jag. Har faktiskt aldrig ätit pilgrimsmusslor. Måste prova någon gång. Det är ju ofta med i Halv åtta hos mig. Couer de filét pratade vi om igår faktiskt när vi skulle bestämma mat för helgen. Så gott, får se om det blir det eller plankstek som var ett annat alternativ som dök upp. Gott med lite lyxigare mat på helgen. Jag som är en riktig gottegris och efterrättsmaja skulle dock inte välja ingefärspäron men det har jag iofs aldrig heller ätit så jag kanske skulle bli positivt överraskad.
Ni kommer alldeles säkert få en toppenkväll!
Kram

Channal sa...

Sahra: Det fixar han säkert... fira lite extra när han kommer hem! Affären jag tipsade om ligger inte långt från Time Square eller så finns det en läcker i Soho. Pia: Samma här =) "halv8 hos mig" fick mig nyfiken på pilgrimsmusslor, hade inte ätit det tidigare. De vi åt i N.Y var utsökta. De ska bara stekas lätt, annars blir de som gummi o det är inte gott! Så vi diskuterade samma maträtt igår... kul o lite sammanträffande! KRAMAR