Den är härligt söt, påminner om morot... det är en rotknöl precis som potatis men de har inget nära släktskap. Den kan ersätta morot i morotskaka eller pumpa i en pumpapaj.
Kycklingburgare med mango- och ingefärsdressing till söt- och klyftpotatis.
- Sötpotatisen skärs i stavar och potatisen oskalad i klyftor. In i ugnen 225 grader i 25 min. med salt och olivolja.
- Finstrimlad stekt bacon blandas med kycklingfärs, salt och peppar. Burgarna vänds i sesamfrön och steks på medelstark värme i 3 min. per sida. Sänk värmen och stek ytterligare 5 min. under lock.
- Godaste dressingen: 2 dl turkisk yoghurt, 1 dl mango chutney, 1 färsk mango i småbitar och finriv 1 msk färsk ingefära.
- Skiva tomat, gurka och rödlök och bryt blad av romansallad. Var och en får plocka ihop sin egen burgare.
- Det godaste hamburgebrödet är Frisco-bröd!!
{foto o collage av mig}
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar