måndag 14 mars 2011

Tomatsalsa är bara så underbart gott!

Mot husväggen i stan hos mina föräldrar är det fullt med snödroppar...
mmmmm... grillsås och snödroppar känns helt rätt!
I lördags åt vi BBQ-styled Drumsticks med salsasås, råstekt potatis och majskolv!
  • Stora fina färska kycklingklubbor kryddas med: 2 tsk salt, 2 tsk malen Fem pappar, 2 msk socker, 2 msk paprikapulver, 1 msk chilipulver, 1 msk spiskummin, strö över torkad persilja och lite hackad piri-piri. Ringla över fin olivolja!
  • Stek kycklingen i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20-25 min. Kycklingen ska vara saftig INTE torr och absolut inte rå! Jag brukar stick en gaffel i köttet och kommer det ut en klar saftig vätska är de klara!
  • Tärnar potatisen i centimeterkuber... genomsteker dem gyllengula i olja på medelvärme och kryddar med salt.
  • När ca 10 min av stektiden i ugnen återstår vänder jag klubborna och lägger in majskolvarna.
  • Min favortsås! Salsasås är så gott till grillat! Blanda ihop 2 msk tomatpuré, 3 msk olivolja, 1 msk balsamvinäger, 1 msk honung, 1 pressad vitlök, salt och peppar i en skål. Finhacka en rödlök och tre tomater och blande ner i såsen!
Smarrig mat som alla i min familj tycker om!
{foton och collage av mig}
dagens outfit mot dammig spegel...
  • grålila sjalkofta och linne från Esprit
  • silkig blommig grå tunika med fina detaljer från Flash
  • svarta jeans och skinnstövlar från Esprit
När vårsolen skiner in flyger allt damm fram ur sina gömmor!
Härligt!

1 kommentar:

Rosor och Pioner sa...

Visst är tomatsalsa gott och hela menyn ser delikat ut och antar att det smakar lika gott som det ser ut. Snödropparna ger ju hopp om en vår och sommar i år också även om det verkar lite trögt hos oss.
Ha en fin kväll
Susanne