torsdag 29 april 2010

Strömlös eftermiddag o kväll!

Jag lyssnar ofta på Peter Yorn o Scarlett Johansson, Acoustic France och Jazz & the city och tittar på Desperate Housewives (har boxen med alla sex säsonger) när jag är ensam hemma.

jaha... jag har det lite långtråkigt och jag mår inte så bra, host Host HOST o feber o yrsel!
Här ligger jag i sängen med min laptop varm på magen och tycker synd om mig själv!
Matar mig med Alvedon och honungsvatten... imorgon Valborgsmässoafton!

Lasse är på en avtackningsfest till en kollega som ska gå i pension. Här hos mig har vi haft strömavbrott i hela samhället mellan ca.17.00-20.00. Affärerna fick slå igen! Först trodde jag att proppen hade gått men icke... så då var jag säker på att säkringen för hela huset hade gått! Vad skulle jag göra? Lasse hade inte hört av sig så jag ville inte störa honom som skulle gå bort... så jag ringde exet som kan huset. Han var jättesnäll som kom, men han kunde inte se något fel och han undrade om jag hade betalt el-räkningen! Oförskämt... Jag hörde med grannen... de hade heller ingen ström! Ja det var strömlöst på hela gatan! Tänk vad sårbar vår värld är! Ingen spis och Lotta var hungrig! Grannen satte på grillen och jag fixade kött! Det var mysigt... tänk vad man börjar umgås när det är elavbrott! Allt ordnade sig och vi blev mätta och elen kom tillbaks och alla försvann... så nu sitter jag här ensam igen!

Jag ska strax stänga ner min laptop och börja läsa på en ny bok istället. Susanna Alakoskis nya roman hÅPaS dU trifs bra i fengelset. Jag tyckte mycket om hennes bok Svinalängorna.

Varje dag har jag tyst-läsning med klassen. Oftast startar vi dagen med det. En skön stund att komma igång skoldagen med... och bra för elever att komma in i böckernas värld. Sen att de ser mig läsa bok är också bra. Undrar hur många elever som ser sina föräldrar sitta i en fåtölj försjunken med en bra bok. Det finns säkert många som aldrig ser det. De flesta föräldrarna sitter nog framför datorn precis som jag. Jag läser på jobbet varje dag och i perioder hemma... tyvärr slukar datorn mycket av min före detta bokläsning här hemma. Så tyst-läsning i skolan är inte bara viktig för eleverna... utan för mig med! I somras läste jag många böcker... saknar det!
Sov så gott och kram till alla... Anna
kvällens soundtrack...

Inga kommentarer: