söndag 18 april 2010

Köket är inte klart ännu...

Jag har haft en skön helg! Lördagsmorgonen startade jag med kvinnofrukost kl.09.00… vi var 35 kvinnor som träffades. Två timmar tog det och jag hade kunnat stanna längre! Melodikrysset tog Lasse och jag lite senare och till kvällen blev det "Så ska det låta" och Skavlan. Vi såg filmen "Maria Larssons eviga ögonblick". En typisk svensk melankolisk film… fast jag tyckte faktiskt om den! Ja, annars så har vi plockat o plockat i köket och vi tog även en sväng in till stan... där tog vi en stor sallad och en fika!

Köket är inte klart ännu... suck o stön för hantverkare!

Men med sol, tussilago och en röd pelargon blir det fint i alla fall! Keftedes - grekiska köttbullar till middag... Lasse tyckte att det var gott!

  • Blanda ströbröd, vatten o citronsaft. Låt stå o svälla i 15 min.

  • Finhackad rödlök, mynta, persilja, ägg, salt, peppar, pressad vitlök o ströbrödsgojset blandas med lammfärs.

  • Låt stå o dra i kylen ca.20 min.

  • Forma små avlånga dolmar och stek dem runt om i olja.

  • Garnera med finstrimlad rödlök och persilja!

Fullt med vitsippor i min trädgård! Lasse o jag har även hunnit med att röja lite i trädgården. Så nu kan allt sätta igång och börja blomma i rabatterna! Vi har fått våra födelsedagspresenter i förskott av mina föräldrar. Varsin röd badenbaden med litet sideboard för bok o dricka! Vill glassa i solen NU! Värmen ho ho var är du! Så har jag upptäckt ett nytt roligt program som jag gör små kollage med. Oj, oj vad jag har hunnit med mycket denna helg! Bilderna från kollaget blir väldigt små här på bloggen, som frimärken... hmmm alltid kul att lära sig något nytt! Tack Johanna för tipset om Picasa!


Ja, det blev en lite annorlunda layout

Ha det gott och kram till alla… Anna

Inga kommentarer: