tisdag 27 april 2010

vad blir det till middag idag då...

Alla bilder har jag fotograferat...
Idag blir det kyckling och ris till middag! Till matsäck hade jag pannkakor med sylt, mineralvatten, kaffe, mjuk pepparkaka, äpple och Alvedon!

Jag tycker om att duka fint, val av glas, porslin och servetter. Att välja temat är det roligaste, just förberedelserna innan. Att få duka fint mitt i vardagen det piggar upp! Men det är fortfarande kaos hemma hos oss... vill ha mitt kök klart NU!! Det är jättejobbigt att inte få ordning på allt! Köket är hjärtat i hemmet och det slår i otakt just nu. Men det kommar att bli sååå fint! Imorgon kommer elektrikern och fixar kontaktuttag och belysning. Då kan vi äntligen ställa in micron och vattenkokaren på bänken och allt glas i vitrinskåpen. Det är en gammal dröm som går i uppfyllelse... vitrinskåp med belysning.

Imorgon är det onsdag... lillördag! Då ska jag duka upp för fest med belyst vitrinskåp =) gissa om jag kommer känna mig lycklig?! Det MÅSTE vi FIRA! Sen är det bara golvet och fläkten kvar.

Jag ska göra något gott som både lilla L och stora L tycker om... fint kött till middag och någon smarrig efterrätt. Jag ska bläddra i mina bästa böcker... Monica Ahlbergs - Min mat från Rosendals trädgård - och Leila Lindholms - A piece of cake. De böckerna är fantastiska att bara sitta och bläddra i... underbara bilder! Sen är de helt kompletta med allt för vardag o fest!
Här kan du se köksbänken i valnöt och det nya gräddiga matta kaklet 5x5.Det här blir superenkelt och bra till middag imorgon!

  • sid. 156 i Monikas matbok - entrecôte med råstekt potatis och gräddsås! Sallad med minimorötter och olivolja. Enkelt och gott!
  • sid. 104 i Leilas bakbok - kladdkasmuffins, de toppar jag med pushgrädde och bär!

Jag har haft en underbar solig skön dag med klassen idag. Vi har fiskat i Strömmen inne i Norrköping. I lördags lade de i 6000 laxar i Strömmen men vi fick fem braxar! Det är kul och rogivande att fiska. Min klass är supermysig... de är verkligen trevliga allihopa!

Även fast dagen har varit lugn och skön är jag helt slut... jag känner mig lite febrig och hängig... hostar o har ont i halsen... suck... Läkerol please! Nu ska jag göra ingenting... zzzzzzzzzzzzz

Inga kommentarer: