lördag 11 september 2010

Det är den 11 september idag!

Sorgens Dag... Frihetsgudinnan på Ellis Island framför The Twin Tower som dominerade vyn på Manhattan.

Anna Lindh för sju år sedan... World Trade Center för NIO år sedan... Militärkuppen i Chile för 37 år sedan... den 11 september!

The Twin Towers World Trade Center... minns den fruktansvärda och overkliga bilden när flygplanen attackerade skyskraporna! Minns gråten skriken... Jag har sett filmen/dokumentären och känner fortfarande tårarna på min kind!

God Bless The World!

Anna var en frisk fläkt inom svensk och europeisk politik!

Tvåbarnsmamman Anna Lind blev knivmördad mitt på dagen i Stockholm på NK! Hur kan något sådant hända mitt på blanka dagen bland alla människor? Känslan av sorg och bedrövelse sitter kvar. Det var overkligt när man fick beskedet... inte i Sverige... inte igen, INTE En Gång till! Olof Palmes bortgång gjorde sig påmind.

det här kan jag lyssna på om o om igen...

I militärkuppen i Chile störtades den folkvalde presidenten Salvador Allende, av militären i ledning av General Augusto Pinochet. Tiotusentals politiskt och fackligt aktiva förföljdes, torterades, avrättades, mördades eller försvann spårlöst.

Vissångaren och poeten Victor Jarras fingrar höggs av när han satt och spelade bland alla tiotusentals fångar i den stora fotbollsarenan i Santiago och senare mördades han brutalt. Enligt amerikanska CIA utsattes mellan 300 000 och 400 000 chilenare för varierande grader av tortyr.

Den här får mig alltid i tårar... mina döttrars historia!

favoritsoundtrack...

Tacka livet och var rädd om varandra! Rösta demokratiskt!

3 kommentarer:

Vonkis sa...

Och samma dag som Anna Lindh knivskar dödades en flicka på ett dagis i Arvika. Många tragiska saker har verkligen hänt det här datumet.

Sofie B-C sa...

Kära Anna, vilket tankeväckande och viktigt inlägg. Stor tack för det!

Channal sa...

Ja, vi måste stå upp mot orättvisor!