fredag 20 augusti 2021

Bruschettas med egna tomater...


Vilken lycka med egna tomater... de är inte bara vackra utan de är världens godaste också!



Det här blir fjärde omgången av ättiksgurka... så gott och uppskattat här hemma.
Världens enklaste att göra också! Jag skivar gurkan på en mandolin - går lika bra med en osthyvel.
Kokar upp en ättikslag som kallas 1-2-3 som min mamma lärde mig. Gör så här:
1 dl ättika 12%, 2 dl socker och 3 dl vatten och 2-4 msk hackad persilja.






Ännu mer tomater... blir en skörd varje dag nu!


Tomaterna äter jag som godis... jättesöta och goda!


Smakfullt!
Kvällsmackan blev varsin stor bruschetta på mitt vis. 
En tomatröra med basilika, olivolja och kryddor på grillat surdegsbröd. 
Skär tomater i olika färger i små tärningar. Strimla lite basilika och blanda med tomaterna. 


Världens godaste basilikasås som är god till allt gör du så här: 
En kruka färsk basilika, tre vitlöksklyftor,  lite salt, 1/2 dl vit balsamvinäger och  1 1/2 dl olivolja.  
Mixa alla ingredienser till en grön vacker sås. Klart! Den håller länge i kylskåpet.



Grilla brödskivorna på ett galler i övre delen av ugnen eller rosta dem gyllenbruna i en stekpanna. 
Droppa över lite basilikasås på det varma brödet. Fördela tomaterna på de nyrostade brödskivorna. 
Ringla över basilikasåsen på tomaterna. Top notch!


Bon Appétit!

Trevlig helg och allt ljus på dig min kära läsare!

Kram till alla... Anna
(Alla bilder fotade av mig.)

2 kommentarer:

Mamma C sa...

Egenodlat smakar bäst och din macka såg väldigt god ut.
Tack för receptet på såsen.
Kram Carin

Channal sa...

Eller hur! De tomaterna kommer vara saknade i vinter! I Spanien är de söta och goda mkt längre. KRAM