...vilket meck det är att göra Risotto! Men värt besväret... så gott!!
Risotto är en av Italiens nationalrätter.
Vi har ätit svamprisotto med ugnsrostad fänkål, tomat, morot och palsternacka!
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skala och dela palsternacka och morötter, skär fänkålen och tomaterna i klyftor. Lägg allt i en form. Ringla över fin olivolja och krydda med torkad timjan och salt! Stek i mitten av ugnen i ca 30 min. eller hur välstekta du vill ha dem.
- Koka upp 7 dl vatten och tillsätt 1 tärning grönsaksbuljong och 3 dl vitt vin, salt och peppar. Sänk värmen och låt buljongen stå varm.
- Finhacka 1 gul lök, skiva 100 g färska champinjoner och en burk kantareller (om du inte plockade några kantareller i höstas).
- Fräs svamp och lök i en vid gryta och tillsätt en vitlöksklyfta + 4 dl avorioris. Värm upp allt tills riset är varmt men inte tagit färg.
- Sänk värmen och späd med den varma buljongen lite i taget. Ca 1 dl i taget, låt riset ta upp buljongen innan du tillsätter mer. Rör om kontinuerligt och fortsätt späda tills buljongen är slut och risotton klar! Det tar ca 20-30 min.
- När risotton är klar ska det rivas grovt med 100 g parmesan!
- Serveras tillsammans med de ugnstekta grönsakerna och ett glas vitt!
Lycka Till om du blir sugen på något gott som Risotto!
1 kommentar:
Åkta italiensk risotto är gott...om vi tar bort svampen:) Tack för din kommentar inne hos mig! Du ser ut att ha många fina bilder här!
Skicka en kommentar