fredag 26 januari 2024

Restaurang Två Hjärtan❤❤

Kära vänner, här visar jag er lite inspiration från Linas Matkasse i Annas kök.
Riktigt goda biffar i olika skepnader... fisk-, fågel- eller nötfärs. 
Jättegoda och hur enkla är de inte att tillaga. Recept för TVÅ

Pankostekta fishcakes med majs- och fetaostsalsa, 
srirachadressing och koriander



Srirachadressing gör du så här... 
Blanda 1 dl matyoghurt, 1 msk srirachasås, 1/2 msk japansk soja och 1 tsk sesamolja i en skål. 
OBS! Väldigt stark!

Majs- och fetaostsalsa gör du så här...  
Finhacka 10 g färsk koriander. Strimla en jalapeno (utan frön) tunt med mandolin.
Häll av majs och smula fetaost. Lägg allt i en skål och blanda ihop. 

Limedressad rödkål gör du så här... 
Skär rödkål tunt med en vass kniv eller hyvla med mandolin. 
Lägg i en bunke och blanda med pressad saft från den använda limen, 1/2 tsk socker och 1 krm salt. 

Fishcake gör du så här...  
Finriv det yttersta skalet av en lime. Finhacka 10 g färsk koriander. 
Lägg allt i en bunke tillsammans med en pressad vitlöksklyfta, ett ägg, 
2 msk panko, 1 msk japansk soja, 1 tsk sesamolja och 250 g torskfärs. 

Blanda ihop färsen ordentligt. Forma till ca 4 små biffar. 
Lägg resten av pankon på en tallrik och panera biffarna på bägge sidor. 
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. 
Stek de panerade biffarna ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta.

Servera nystekta fishcakes med srirachadressing, majs- och fetaostsalsa, limedressad rödkål och jasminris.

Kryddiga kalkonjärpar med rostad auberginesallad och persiljedressing


Kalkonfärsjärpar gör du så här... 
Lägg 2 msk ströbröd i en skål och rör ner 4 msk mjölk, 1/2 tsk salt, 2 tsk malen koriander, 1/2 tsk malen kanel, 2 krm chili flakes, lite nymald svartpeppar och en pressad vitlöksklyfta. 
Blanda ner 300 g kalkonfärs och forma till 4 järpar. 
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn järparna ca 3 min runt om, tills de fått fin färg. 
Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i undre delen av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta. 

Yoghurtsås gör du så här...  
Enkel och god. Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner flytande honung och salt. 

Rostad auberginesallad gör du så här...  
Skär en aubergine i stora tärningar och klyfta en rödlök. 
Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. 
Rosta i övre delen av ugnen, 225°C i ca 25 min, till grönsakerna fått fin färg.
Plocka bladen från 20 g persiljan. Finhacka stjälkarna och hälften av bladen. 
Spara resten av bladen till servering. Blanda hackad persilja, 2 krm chili flakes, salt, en pressad vitlöksklyfta, 
1/2 msk äppelcidervinäger, 2 tsk fin olivolja och lite nymalen svartpeppar i en salladsskål. 
Blanda ner de rostade grönsakerna med persiljedressingen och resten av persiljan. 


Servera kryddiga kalkonfärsjärpar med rostad auberginesallad, yoghurtsås och basmatiris. 


Rosmarinkryddade smashade färsbiffar 
med rostade gulbetor och krämig örtrisoni



Rostade gulbetor gör du så här... 
Skrubba gulbetor och skär i klyftor. Lägg i en ugnsform och blanda med torkad rosmarin, 
lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min.


Örtrisoni gör du så här... 
Finhacka en bananschalottenlök och en vitlöksklyfta. 
Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. 
Tillsätt 1/2 msk äppelcidervinäger, 150 g risoni, 3 dl vatten, 1 krm salt och en halv smulad kycklingbuljongstärning. När vattnet kokat in, späd med mer vatten, lite i taget. 
Rör om då och då. Koka ca 10 min, tills risonin är mjuk. 
Finstrimla 30 g ruccolan, spara lite till serveringen. Plocka bladen från 20 g färsk oregano. 
Rör ner ½ msk fin olivolja, strimlad ruccola och oreganobladen i risonin. 
Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med mer vatten.


Smashade färsbiffar gör du så här... 
Lägg 250 g nötfärs i en bunke och tillsätt 1/2 tsk salt, 2 tsk torkad rosmarin, nymald svartpeppar, 2 tsk dijonsenap, en pressad vitlöksklyfta, 2 msk ströbröd och 3 msk vatten. 
Blanda väl och forma till två biffar. Stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.


Servera rosmarinkryddade färsbiffar med krämig örtrisoni och rostade gulbetor. Toppa med ruccolan.
Smaklig måltid!


Ikväll blir det hemmagjord pizza till ett glas rött och en spännande final av På spåret!
Önskar dig min kära läsare en fin fredagskväll!
Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)

8 kommentarer:

Mamma C sa...

Åhhh, så mycket gott det serveras hemma hos dig.
Det riktigt vattnar sig i munnen när man tittar på bilderna.
Tack för alla goda recept.
Ha en fin lördag.
Kram Carin

Hannas krypin sa...

Mm, blir sugen på precis alla recepten. Tycker allt låter så gott.

Monica sa...

Auberginesalladen ska jag göra, och rostad låter så gott och kan väl serveras till mycket. Och mycket läcker mat du visar. Kram, hoppas du har sol idag.
Blev glad när jag såg den här. Ett nytt snötäcke fick vi men är ju bra det täckte all smutsig mark. Fast bilarna måste sopas och skottas fram igen.

Channal sa...

Hej Carin! Tack, god mat livar upp! Det är kul att laga mat. Du själv är ju ett proffs. KRAM

Channal sa...

Hej Hanna! Tack! Det smakade jättebra! Testa! KRAM

Channal sa...

Hej Monica! Jag blev också jätteglad när jag drog upp rullgardinen! Pudervitt med snö, blå himmel och SOL! Ljuvligt! Ful snö är inte kul!

Auberginesalladen var mild och god, som du säger passar till det mesta. Tänkte till grillat i sommar. KRAM

Från Glam till Damm sa...

Men mums så mycket gott! Linas Matkasse verkar ha en massa bra val. Vackert ser det också ut på tallriken.

Kramen,

Anneli

Channal sa...

Hej Anneli! Tack! Det är lite svårt att ta kort på mat i ett mörkt kök. Ser alltid godare ut på sommaren. Haha! Men tack, det var jättegott! KRAM