lördag 8 maj 2010

Det nya köket!

fotografier tagna av mig igår... I måndags kom det hem fem väninnor till mig och vi invigde samtidigt köket med lite gott att äta. Jag fick en vacker ros av dem... nu har den slagit ut och är ännu vackrare. Det är bara köksfläkten som ska fixas... och vi väntar på en 70x200 cm gladrandig Pappelinamatta att ha framför diskbänken. Aldrig mer en matta under köksbordet!
Golvet är underbart att gå på... det har en så varm och skön känsla.
Golvet heter Marmoleum click från Forbo och färgerna är i valnöt och camel. Släta vita luckor och vitrinskåp med frostat glas... bänkskiva i valnöt och handtag i borstad stål. Jag gillar kontrasten med vitt och mörkbrunt... känns fräscht och stilrent.
Igår kom Lasse hem med färska räkor och en flaska Cava, Petit Albet Brut. mmm... det var jättegott! Men fredagsmyset slutade för mig sovande i min lilla gröna soffa kl. 20.45 framför Så ska det låta! Jag gick som i dvala rakt till sängs. Lasse fick inte liv i mig! Då måste jag ha varit TRÖTT kan jag lova! Normalt är jag en nattuggla! Jag vaknade kl. 05.00 och kände att jag inte hade tvättat mig! Då MÅSTE jag verkligen ha varit dödstrött om jag somnade utan att gå och tvätta mig! Jag gick upp och tvättade bort allt smink, borstade tänderna och tog en snabbdusch. Sen somnade jag på bumsen igen! Lasse väckte mig kl.10.00 till Melodikrysset! Så jag sov i 12 välbehövda timmar! Det gjorde mig gott!

Jag älskar Josef Franks tapet Vårklocka... panelgardinerna i vävda vita ränder är från Himla och den gammeldagsrosa pelargonen är i en kruka från Cult Design.
Vill ha nytt köksbord... men det här gedigna furubordet är min farmor Annas skräddarbord. Hennes pappa gjorde bordet till henne när hon fick sitt gesällbrev i slutet av 1800-talet.
Kram till alla... Anna

4 kommentarer:

Miss Marie sa...

Vilket vackert kök ni har! Gillar verkligen tapeten, den är riktigt vacker! Passar bra till ett annars ljust o stilrent kök, mycket snyggt! :)

Channal sa...

Tack! Jag tycker om kontrasten vitt o mörkbrunt och sen en färgklick med blommor! Ja, vi blev nöjda med köket!

Anonym sa...

Å, vad fint det blev! Tapeten är kanonsnygg. Kram /Annette (bullmamman)

Channal sa...

Tack Bullmamman =)