tisdag 25 maj 2010

God morgon alla pigga vid datorn!

Love the 60´s
60-tal... Swing It London... Beatles, Mary Quant, Op-mode, Twiggy, minikort-kort, Jackie Kennedy och de första stegen på månen.
”Ett litet steg för människan men ett stort steg för mänskligheten”


Kate Boswoth (Skarsgårds flickvän)

Scarlett Johansson (bort med ciggen)

Goldie Hawn

Nicole Richie

Twiggy... rolig make up som stora dockögon.

Söta Goldie Hawn är en av mina favoriter. Filmen Kaktusblomman från 60-talet med Ingrid Bergman och Walther Matthau bara älskar jag. En komedi full av absurda förvecklingar och en galen Oscarvinnande debut av Goldie Hawn för bästa kvinnliga biroll. Vem minns inte Goldie i filmen Tjejen som visste för mycket -1978... hahaha underbar film tyckte jag då =)

Vårgrönt är så fint. Goldie Hawn i en skir sommarlätt kalasklänning till roliga skor. Jag hittade liknande skor i 60-talsretro i grönt o blått på Ellos för bara 199:-. De somriga silkiga chiffongklänningarna är överst från vänster LK Bennet och Alberta Ferretti och nedre raden från vänster TIBI och Juicy Couture.

Superfin klänning från Milly, solglasögon 59,90 H&M och skor i 60-talsretro från Ellos 499:-
  (alla kollage av mig)

Goldie och nya supersöta 60-tals klänningar från brittiska Lily Pulitzer och gamla mönster från 60-talet. Mönster är barndomsminnen... för när jag var liten så sydde och virkade min mamma sådana klänningar till mig. De är så jättefina!

Både jag och min mamma hade den lilla raka kortkorta stormönstrade klänningen. Mamma hade vita lackstövlar till som var som strumpor minns jag! Det finaste av allt som jag kom ihåg var att jag också ville ha stora öronclips som prästkragar i tyg! Men det var inte modernt när jag blev äldre på 70-talet. Hahahaha... det är roligt med mode!
Jag är glad att jag har fått uppleva och växt upp under 60-, 70- och 80-talet! Vilken utveckling... mode, musik och teknik m.m.

Tjusiga Jackie Kennedy, en modeikon always classy.

Minns att min mamma hade samma frisyr som Jackie.

Vackra Grace Kelly... en riktig prinsessaga med ett tragiskt slut i bilolycka uppe i bergen på franska Rivieran som här med Cary Grant men då med yngsta dottern Stephanie. Det var under den här filminspelningen som hon började träffa fursten Rainer i hemlighet.

Favoriten Doris Day... älskar hennes filmer. Hon och min mamma är lika gamla, födda 1925. Minns att mamma hade en sådan frisyr (men brunett), skor o klänning.
morgonens soundtrack...

Godmorgonkram till alla... Anna

Inga kommentarer: