onsdag 12 maj 2010

Dubbelnamnsdag hurra!

Hur många har dubbelnamnsdag? Ordet dubbelnamnsdag är min Lottas påfund! Fyndigt tycker jag =) Idag är det den 12 maj... en dag som har firats sedan jag var liten! Jag heter Anna Charlotta, därav mitt alias Channal... Ch-Anna-Lotta... hahaha! Ida heter också Charlotta men det är bara Lotta som har dubbelnamnsdag för det är Charlotta och Lotta idag! Sen är det ju hennes första namn så Ida och jag har fått backa lite där.

Jag har bara träffat min mormor av mina mor- och farföräldrar (alla födda på 1880-talet)... hon dog 90 år gammal 1973 när jag var tio år. Jag tyckte så mycket om henne... hon var så snäll. Min mormor hette Ida Charlotta! Min förstfödda fick bära hennes namn, just Ida Charlotta. Min farmor dog 1962, året innan jag föddes. Hon hette Anna Lovisa. Så jag fick mitt namn efter min farmor och mitt andranamn efter min mormor. Lotta som har dubbelnamnsdag idag heter Charlotta Lovisa (kallas Lotta) efter min mormor o farmor.

GRATTISKRAM TILL ALLA Charlottor o Lottor!
(foto av mig)
Jag tycker att det är kul med namn. Jag har en liten bok som handlar om namnens ursprung och betydelse. Det brukar jag alltid jobba med i klassen och det uppskattas alltid. Lasse har ingen tradition att fira namnsdagar. Jag tycker att det är roligt att ha en anledning att få göra det lite extra festligt en annars vanlig dag!

Hoppas att ni alla får en fin Lottadag!

Inga kommentarer: