Igår när jag gick och la mig vid elvatiden hade jag jättesvårt att somna.
Jag var pirrig och ivrig... hade laddat kameran och ställt klockan på 04.00.
Ville inte missa superblodmånen... 18 år till nästa gång och senast det inträffade var för 33 år sedan.
Klockan ringde och jag/vi hoppade upp ur sängen och ställde oss på balkongen lite nördiga så där.
Det var magiskt! Det gnistrade av stjärnor på den nattsvarta himlen och mitt i allt lyste supermånen röd.
Det var svårt att fånga känslan och få fokus på månen med kameran. Men jag är nöjd med resultatet i alla fall.
Och vi somnade om på bumsen...
Under söndagen åkte vi ut och hälsade på mannens son och sambo.
Vi dukade upp och bjöd på söndagsmiddag. Skönt att kunna hjälpa dem mitt i husrenoveringen.
Mannens son och sambo de är enastående. De jobbar med sitt hus jämt, Jämt, JÄMT!
Det kommer bli så vackert när det är helt färdigt! Det är svårt att förstå hur mycket jobb de lägger ner.
En sak är säker... jag skulle inte fixa det och då har jag världens tålamod ska du veta.
Sedan april bor de i en liten trång stuga på tomten som är helt inredd i furu med små odugliga kokplattor.
De längtar efter att kunna flytta in i huset. De blev jätteglada när vi kom med nylagad mat som doftade gott.
Sen var det ju väldigt mysigt att sitta där tillsammans inne stugan och äta söndagsmiddag.
Känns även bra att kunna hjälpa dem lite...
Det var riktigt gott det mannen och jag hade tillrett så jag bjuder på receptet.
Thailändsk biffwok med pak soi, ingefära och jordnötter... very spicy!!
- Woksås: skala och finhacka en bit ingefära (4 msk). Fräs ingefära och tre vitlöksklyftor (pressade) i 1 msk olja i en liten kastrull. Rör ner 4 tsk vetemjöl, 2 msk socker, 4 msk japansk soja, 1 msk kinesisk soja och 2 1/2 dl vatten. Koka ihop 2-3 min. Ställ åt sidan.
- Skär en röd paprika och 250 g pak soi i mindre bitar. Klyfta en silverlök. Strimla en röd chili och ca 500 g lövbiff.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna eller wok. Fräs hälften av lövbiffen 1-2 min. Lägg på ett fat. Stek resten av lövbiffen på samma sätt.
- Blanda ner chili, paprika, silverlök, pak soi, stekt lövbiff och woksås. Låt koka ihop 1-2 min.
- Toppa woken med 1 påse jordnötter.
- Servera med nykokt jasminris.
Till efterrätt blev det Råriven äppelkaka med vaniljsås.
Det receptet hittade jag i senaste
Allt om mat. Se
HÄR!
Vacker utsikt över sjön Glan från deras hus... spännande fortsättning följer härifrån.
Sen vill jag tillägga... jag är gäst-instagrammare på @iNorrkoping så vi kanske ses där!
Må solen lysa på dig var du än är min kära läsare.
Kram till alla... Anna
♥
(bilder fotade av mig)