fredag 26 september 2025

Lite krasslig vecka!



Redan för en vecka sedan började jag känna att något var på gång i kroppen…
 I söndags, efter att Frank och Alma åkt hem var jag helt kraftlös. Men jag vägrade att bli sjuk!!
På min lediga måndag låg jag mest hela dagen och vilade... kände mig riktigt risig! 
Med hjälp av Alvedon och Ipren tog jag mig ändå till jobbet på tisdagen. 
Jag var inte helt okej men ingen feber då, bara väldigt TRÖTT när jag kom hem. 
 På onsdagen vaknade jag däremot med feber och en rosslig hals. NÄÄ FY!!!


Det har varit många, både barn och vuxna, som varit hängiga och hemma på min skola. 

Så det var väl min tur… Gillar det verkligen inte! 
 Jag blev hemma även på torsdagen, men kände mig lite bättre.
Så idag fredagen var jag feberfri och tillbaka på jobbet igen. 
Första gången på en hel vecka som jag faktiskt känner mig bra! Så skönt!
Vila och en liten cocktail på två Alvedon + en Ipren och avslagen sockerdricka gör verkligen susen!




Hoppas att du, min kära läsare får en frisk och härlig helg! Ta hand om dig!

Kram till alla... Anna
(bilder fotograferade av mig)

tisdag 23 september 2025

Mat för två som värmer hjärtat i Annas kök!



Kära vänner! Sol, hög frisk luft, +13°C och grannens rönnsumak levererar! 
Den står där som ett levande fyrverkeri... brinnande i rött, orange och guld. 
Mot den knallblå himlen blir färgerna nästan overkliga. 
Som om naturen själv bjuder på sitt sista stora skådespel innan vintern tar över.


Och här bjuder jag på en färgglad mexikansk smakresa direkt från Restaurang Två hjärtan!
Fräsch lime, het chili, ingefära, koriander och krispiga grönsaker! 

Limemarinerad lax och räkor med salsa aguachile

 Från Linas Matkasse till Restaurang Två hjärtan... mat för två, rakt hem till ditt kök!

En härliga smakexplosion som är både enkelt och lyxigt. Perfekt för en fredagskväll.

Så här gör du!

  1. Förbered lax & räkor
    Riv limeskalet från en lime. Skär laxfilén i små bitar och stek snabbt i olja, ca 1 minut... bara så den får färg. Blanda med räkor, lite salt och limeskal.

  2. Grönsakerna
    Skiva en liten gurka, några rädisor, en morot och 1/2 rödlök tunt. 

  3. Salsa aguachile
    Mixa en liten gurka, 1/2 jalapeñon, limesaft från limen, 10 g koriander, en liten bit ingefära, en vitlöksklyfta, 1/2 chili, ½ dl vatten, ½ tsk socker och ½ tsk salt till en tunn sås. Smaka av.

  4. Servera som på restaurang
    Bred ut det svarta riset, grönsakerna och häll över salsan på ett stort fat. Lägg på lax och räkor. Toppa med chilimajo, färsk koriander och resten av jalapeñon tunt skivad. 




Två hjärtan. Två lyckliga magar. Så enkelt kan mexikansk kärlek smaka i Annas kök!



Smaklig måltid! ¡Buen provecho!



Våra rosor de fortsätter att blomma och blomma…


 Vilken gåva att få njuta av deras skönhet ännu i september. 
Tack underbara höst för att du låter sommaren dröja sig kvar lite till.


Vi har fått lite kallare väder, men soligt och en hög krispig luft! 
Hoppas hela oktober fortsätter så! Älskar hösten!
Må solen lysa på dig min kära läsare var du än är!

Kram till alla... Anna
(bilder fotograferade av mig)

måndag 22 september 2025

En söndagsmorgon med både värme och sorg...

Kära vänner! Att äta frukost tillsammans är alltid mysigt. 
Den där stilla stunden när man sitter ner, pratar och har det trevligt. 



Men just den här morgonen hände något oväntat... en smäll mot köksfönstret bröt stämningen. 
 När vi gick ut på balkongen låg där en liten fågel. Så liten, så skör. 
Vi hoppades förstås att den bara var omtöcknad och skulle resa sig igen, men tyvärr blev det inte så. 



Sorgen kom krypande... det var ju en kungsfågel, Sveriges allra minsta och sötaste fågel. 
 Vi ville ge den ett värdigt avsked. Jag lade den i min finaste parfymkartong från Grès i Frankrike, 
bäddad med luktärt och krasse. Alma ritade ett kors på kartongen. 


Tillsammans höll vi en liten begravning, stillsam men fin. Söta lilla kungsfågel.



Inte lätt att se var Frank är när han är ute och leker helt kamouflerad.

Kom in och ät! Maten är klar! Kyckling går alltid hem när Frank och Alma är här!

Citrusrostad kyckling med caesardressad rotfruktssallad


  • Citrusrostad kyckling: Lägg kycklingben och filéer i mitten på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krydda med citrusmix. 
  • Rostade rotfrukter: Kvarta potatis, skär morötter i grova bitar. Lägg potatis och morot runtom kycklingen. Ringla lite olivolja och krydda med salt och nymald svartpeppar över allting på plåten. Rosta allt i mitten av ugnen ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt. 



Bryt romansallad i grova bitar. Skär gurka i mindre bitar. 
Blanda de rostade rotfrukterna med romansallad, gurka och caesaryoghurt. 
Lägg upp allt på ett stort fat och lägg på kycklingen.

Matglädje med Linas Matkasse...


Till efterrätt... Go'Glass med blåbär i dessertskål på fot! MUMS!!


Dahlior igen... jag vet!
Förlåt att jag tjatar om att visa mina dahlior… men jag kan helt enkelt inte låta bli. 

 
Den här gången måste jag bara visa en riktig skönhet... denna gigantiska kritvita dahlia Fleurel.

Må solen lysa på dig min kära läsare var du än är!

Kram till alla... Anna
(bilder fotograferade av mig)