Jag känner att jag bara måste dela med mig av denna goda pizza!
Efter alla festliga middagar längtade jag efter pizza. Hemmagjord nästan hela vägen.
Botten är köpt naanbröd. Det passar bra, blir sådär lite segt men ändå knaprigt gott!
Vegetarisk pizza på naanbröd med smaker från Orienten.
- Picklad rödlök: strimla en rödlök. Koka ihop 1/2 dl rödvinsvinäger, 1 msk socker och 1/2 tsk salt. Tillsätt rödlöken och sjud ½ min. Ställ åt sidan.
- Paprikasalsa: skär en grön paprika i små tärningar. Klyfta 1/2 ask körsbärstomater och finhacka 1/2 grön chili. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja och salt. Ställ åt sidan
- Hummus: lägg en förp kikärter (sköljda och avrunna) i en mixerbunke. Pressa ner en vitlöksklyfta och tillsätt 1½ msk pressad saft från en citron, 1 msk olja, 2 msk vatten, 3 krm salt och 4 krm spiskummin. Mixa slät med stavmixer.
- Lägg en förpackning naanbröd på ett galler eller en plåt med bakplåtspapper. Bred på hummus och toppa med riven parmesan alt. västerbottenost. Gratinera mitt i ugnen i 250 grader i 5-8 min.
Häll bort lagen från den picklade löken. Blanda ner löken i paprikasalsan.
Toppa pizzan med salsa och blad från 1/2 förpackning mynta.
Servera orientalisk naanbrödspizza direkt.
Pizza är ju aldrig fel. Särskilt inte när man tar tag i saken och gör den själv.
Jättegott fredagsmys framför TV'n till en kopp te. Eller varför inte till ett glas rött runt middagsbordet.
Lycka till och Bon Appétit!
Och imorgon hörrni har vi ju fredag!
Kram till alla... Anna
♥
(bilder fotade av mig)