söndag 31 januari 2016

Söndagsmys♥


Hej alla fina! Här har vi haft en solig söndag. 
Min Ida och lilla Frank har varit tillsammans med oss idag. 
Får passa på att måna om dem när Franks pappa jobbar.


 Vi åkte hem till mannens äldsta son och tog en fika.
Nu är de mer eller mindre klara med sitt vackra hus. Lite småfix bara.




I april blir mannen farfar... Ida och Jenny pratar om att vänta barn... så kul och spännande!


Upp i famnen för lite söndagsmys... hos både Kalle och mannen.


Otroligt vackra karmstolar Le Corbusiers i deras stora fina kök... lycka! Se dem HÄR!


En liten PoP-samling till deras lilla... bara två månader kvar!



Alltid mysigt att få träffa sina barn och lilla barnbarn


Skön söndagskväll till dig min kära läsare!

Kram till alla... Anna

(bilder fotade av mig)

onsdag 27 januari 2016

Grönt är Skönt!

Hej allihopa! Har ni sett Vegorätt på SVT2?


Första avsnittet tyckte jag var lite väl tramsigt. Stängde av efter halva programmet. 
Mådde ju inte riktigt bra då heller så jag var inte helt fokuserad.
Men nu har  jag gett tjejerna en ny chans. Har sett de två första avsnitten på SVT Play.
Nu bara jag älskar hela konceptet! Vilken mat! Vilka härliga unga tjejer i vackra Skåne.
Så mycket nytt att lära. De lagar bara vegansk mat och jag blev sugen på allt... se HÄR!


Idag kom bästa vinsten på brevlådan. Missa inte alla fina utlottningar hos  Finaste mattan.
1000-Tack för den jättefina och inspirerande boken "Hälsodrycker" av Anna Ottosson.


Vi fortsätter här hemma med att äta vegetarisk och dricka i regnbågens färger.


Annas vegofavorit... Spaghetti al Pesto!


Pesto...

Grovriv 150 g parmesan och lägg i en mixerbunke. 
Tillsätt en kruka färsk basilika...
1 dl pinjenötter...
2 msk olivolja (med citron)...
en vitlöksklyfta...
1 dl vatten och 1/2 tsk salt. 
Mixa slätt!


Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Pressa ner 2 vitlöksklyftor. 
Tillsätt broccoli, halverade körsbärstomater och strö över 1 tsk chili flakes.
Stek tills broccolin har fått lite bränd yta 

Blanda nykokt pasta med pesto och servera med frästa grönsaker.


Idag har det varit vår ute. Barmark, plusgrader, solsken och fågelkvitter.
Har svårt att förstå att det var -20, tjock is på Bråviken och vitt med snö förra veckan.
Vårfeelings är verkligen stärkande och värmande för själen... underbart!

Ikväll blir det Mästerkocken... heja heja!

Bon Appétit och Kram till alla... Anna

(bilder fotade av mig)

lördag 23 januari 2016

Att piggna till!

Efter att ha varit dålig och mått pyton i två dygn... då är det segt att komma igen. 


Ett enkelt receptet på mer energi är mycket ljus, ett glas vatten och en liten promenad.
Men tänk vad en dusch och Chanel Les Beiges kan göra underverk. 


Det bleka blir mycket mer rosigt... 
  • LES BEIGES Healthy Glow Fluid - färg No.30
  • Chanel FOUNDATION BRUSH No.6
  • LES BEIGES Healthy Glow Sheer Colour Powder - färg No.30
  • Chanel KABUKI BRUSH
  • LES BEIGES Healthy Glow Sheer Colour Stick - färg No.20



Med nytvättat hår och rosiga kinder kände jag mig redo att kliva ut...



Efter att ha varit inomhus i tre dagar och levt på avslagen sockerdricka och blåbärssoppa i två dagar.
Ja, då blev jag akut sugen på pasta och att få komma ut!!
Så det blev pasta, pesto, parmesan med lite ruccola på stan. 
Precis vad jag behövde. Jag blev frisk!



Efter pasta på stan blev det kalas och då vågade jag mig på en GOD kopp kaffe!

Det smakade så gott!


Missa inte "Stjärnorna på slottet" ikväll med Marika Lagercrantz som värdinna.
De besöker Kakelugnsmakeriet som ligger i Kolmården där jag bor. Kul!!
Sen lite Sherlock Benedict Cumberbatch på det. Tummen upp!

Finfin lördagskväll till dig!

Varm Kram till alla... Anna

(bilder fotade av mig)

fredag 22 januari 2016

Här är mina händer!

Frank har hittat sina händer och tittar fascinerat på dem. 
Det är det första steget mot att upptäcka var kroppen slutar och världen börjar...










Jag är så glad som får umgås så ofta med mitt lilla barnbarn.
Både i måndags och i tisdags var vi tillsammans, jag och min lilla älskling.


3 1/2 månad... Franks föräldrar är hans bästa vänner. Men vi andra duger också bra.
Han har börjat tycka om sitt babygym... ligga där och titta på alla roliga saker.


Själv har jag inte haft det så roligt. 
Natten mellan tisdagen och onsdagen sov jag inte en blund... sen på morgonen satte det fart!
VINTERKRÄKSJUKAN!! Det är vidrigt... Vidrigt VIDRIGT! 
Nu som först känner jag mig som en människa igen. Men jag är nedsatt.

Soffmys ikväll... På spåret, Skavlan och filmklubben bjuder på en deckarklassiker! 
Chinatown med Jack Nicholson och Faye Dunaway. 

Merry Everything & Happy Forever After!

Varm Kram till alla... Anna

(bilder fotade av mig)

måndag 18 januari 2016

Taizé et quiche Lorraine...


Igår var jag på kvällsmässa... en vacker Taizémässa i kyrkan.
Vad är Taizémässa? Jo, det är en stilla, meditativ stund med nattvard. 
En mässa med många levande ljus där man tillsammans sakta sjunger meditativa sånger och bara är tyst. 


Taizé är en liten by i södra Frankrike dit tusentals ungdomar vallfärdar varje år. 
Målet är det kloster som broder Roger lade grunden till efter andra världskriget och som nu har ett hundratal medlemmar.
Du kan läsa mer om det HÄR!


Efter mässan blev det en mysig gemenskap hemma hos mig. 
Jag bjöd på quiche Lorraine, klassisk fransk ost- och skinkpaj med krämig äggstanning. 
Det blev en fin avslutning på veckan.


Quiche Lorraine...

Landskapen Alsace och Lorraine i Frankrike är quichens hemtrakter. 
Själva ordet quiche kommer från tyskans kuchen som betyder kaka. Kaka från Lorraine!
 I en klassisk quiche Lorraine ska det vara rökt skinka och smakrik ost i fyllningen.

Fyllning: 150 g rökt skinka. Jag köper en hel bit som jag skär i bitar. 2 dl standardmjölk + 1 dl grädde, 4 dl lagrad färskriven ost, 1/4 tsk mald svartpeppar, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk paprikapulver.

Klassisk pajdeg: 3 dl vetemjöl, 1/5 tsk salt, 200 g smör, 2 msk kallt vatten. Jag kör degen i matberedaren.


Allt ljus på Dig!

Varm Kram till alla... Anna