Vi har en svartvinbärsbuske som är full med bär. De får inte gå till spillo i år!
Igår gjorde jag en smulpaj på bären tillsammans med äpplen och nötter... och det blev JÄTTEGOTT!
Min inspirationsskälla är den HÄR fantastiska kvinnan!
Bästa receptet på svartvinbären i trädgården!
- 100 g smör, 3 msk strösocker, 1 1/2 dl vetemjöl, 1 1/2 dl havregryn, 4 msk mandelflan och 2 msk hackade hasselnötter.
- Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl, havregryn och nötterna.
- FYLLNING 1/2 liter svartvinbär, 2 rårivna äpplen, 1 1/2 dl strösocker, 1 1/2 msk potatismjöl.
- Blanda ihop socker och potatismjöl med vinbären och äpplena.
- Lägg i en form. Strö över smuldegen.
- Grädda pajen på 225° i ca 20 minuter.
- Servera med fluffig vaniljvisp.
Av de sista bären ska jag göra en god svartvinbärsdressing!
Jag önskar dig en trevlig helg min kära läsare!