Kära vänner! Med de här bilderna vill jag visa vilken mysig söndag vi har haft.
Finaste besöket av sötaste lilla Enzo snart 6 veckor gammal.
Färsbiffar med dillrostad rotselleri, potatis och morot till löksky.
Dillrostade rotfrukter
Skala och skär rotselleri och morötter i mindre bitar
Skär potatis i jämnstora bitar med rotsellerin.
Lägg allt i en ugnsfast form. Hacka dill.
Blanda rotfrukterna med lite olivolja, dill, lite salt och nymald svartpeppar.
Rosta i ugnen, 225 grader (varmluft) ca 30 min.
Färsbiffar
Lägg blandfärs i en bunke. Tillsätt salt, nymald svartpeppar, senap, ströbröd och vatten.
Forma till biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min per sida.
Lägg över biffarna i en ugnsform och tillaga klart i ugnen bredvid rotfrukterna i ca 15 min.
Spara stekpannan till lökskyn.
Löksky
Skiva en gul lök. Hetta upp lite smör i den använda stekpannan.
Tillsätt löken och fräs ca 4 min. Pudra över 2 tsk vetemjöl och rör om.
Tillsätt 4 dl vatten, 3 tsk kinesisk soja, 1 tsk socker och en smulad köttbuljong. Koka ca 4 min.
Det blev en riktigt god söndagsmiddag! Nu har maken fått en ny favoriträtt!
I alla fall för ögonblicket! Han gillar färsbiffar, löksås och potatis.
Till efterrätt blev det färsk semla, en kopp kaffe och bäbismys!
Ja, jag vet att det är tidigt med semla!
Men jag kan liksom inte låta bli... och det är faktiskt min tredje för i år! Så det så!
Jag blir lika fascinerad varje gång en ny liten människa kommer till världen.
Det blir fantastiskt att få lära känna den här lilla personen som sen kommer vara helt självklar för oss.
Det här är min favorit för dagen!
Snuttegulle Enzo sover på mamma Jessicas axel och i famnen!
Så uppklädd och fin för att komma hem till farfar och Anna. Fluga, vit skjorta och slipover!
Enzo ser redan ut som en liten doktor precis som sin farfar.
Önskar dig min kära läsare en skön söndag!
Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)
❤