Nej, för det är våffeldagen!
Frasvåfflor av egen smet...
125 g smält smör
2 dl mjölk
4 dl mjöl
2 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
2 dl iskallt bubbelvatten
Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg och lite salt till en slät smet. Rör i matfettet och bubbelvattnet.
Låt stå att svälla en stund. Hetta upp våffeljärnet och smörj laggen med lite smör.
Grädda våfflorna vackert guldgula och servera dem sedan med sylt och vaniljglass.
Lägg dem absolut inte på varandra, då mjuknar de snabbt och förlorar sin frasighet!
Utan lägg dem på galler så håller de sig frasiga.
Utan lägg dem på galler så håller de sig frasiga.
Lagom stor munsbit av nygräddad krispig våffla dekorerade med vaniljglass och drottningsylt.
Om ni inte vill äta våfflorna med sylt och vaniljglass är de underbart goda att servera även som förrätt...
med löjrom eller forellrom, massor av fint hackad rödlök, créme fraîche och en dillkvist. MUMS!
Om ni inte vill äta våfflorna med sylt och vaniljglass är de underbart goda att servera även som förrätt...
med löjrom eller forellrom, massor av fint hackad rödlök, créme fraîche och en dillkvist. MUMS!
Fin onsdagskväll till dig min kära läsare!
Bon appétit och kram till alla... Anna
❤
(bilder fotade av mig)
4 kommentarer:
Tack för att du påminde! Ingen människa har pratat om våfflor som det brukas. Det är ju våffeldagen! Brukar alltid fira den! Det får bli imorgon! Och gott är det! Jag brukar köra det receptet du har, tror det kallas äggvåfflor i det. Ser toppengott ut och fint allt!
Gjorde också en varsin våffla till mig och gubben igår. Men jag körde med färdig sprutgrädde (hade ingen glass) för jag ville upp på takterrassen innan solen försvann.
Kram Carin
Allt fokus ligger på Corona! Skönt att slippa det emellanåt. Njut av smarriga våfflor!
KRAM
Grädde till våfflorna är riktigt gott! Sen kunna sitta ute är ljuvligt!
KRAM
Skicka en kommentar