söndag 1 mars 2020

Plötsligt slår det till!

 Suget efter en klassiker från förr...
Wienerschnitzel, egen pommes, ärter, citronklyfta och istället för skirat smör, ansjovis o kapris blev det kaprisdipp.


Jag föll för frestelsen!
Jag bankade med mortelstöten, panerade och stekte mig fram till den perfekta kalvschnitzeln.

  1. Banka ut köttskivorna riktigt tunt. Krydda med salt och peppar. 
  2. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa upp dem lätt. 
  3. Häll vetemjöl och ströbröd i två andra djupa tallrikar. 
  4. Vänd köttskivorna i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd. 
  5. Stek dem i rikligt med smör och kallpressad rapsolja ca 4 minuter per sida. 
  6. Servera genast!
  7. Annars kan du se Per Morbergs recept HÄR!
Kall kaprisdipp tycker jag är mycket godare och fräschare till schnitzeln än skirat smör och ansjovis.
Gör så här: grovhacka 3 msk kapris och blanda den med 2 dl crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.



Ja, äntligen var det dags för en riktigt god krispig wienerschnitzel!



Syrlig citronklyfta, söta ärtor och kall salt kaprisdipp ger en fantastisk smakkombination till kalvschnitzeln!
En kall öl vill väl de flesta ha till en god schnitzel men jag gillar inte öl.
Ett lättare och fruktigare rödvin funkar faktiskt riktigt bra till en wienerschnitzel... så det så!


Maken har varit nere i Antibes hos sina barnbarn och igår kväll kom han hem... Efterlängtad!
Köksbordet stod dukat... efter middagen det blev det en liten rosa GT, nötter och Mello Andra chansen.
 Tyvärr gick inte min favorit Frida Öhrn vidare... men det var kul att se Mello tillsammans med de där nere i Antibes via mobilen.
Ja, Theo, det äldsta barnbarnet älskar Mello och det följs noga till sköna moves.


Men hörrni, helt plötsligt är vi inne i mars... och då kom snön! 
Tur för dem som åker Vasaloppet idag.

Kram till alla... Anna
(bilder fotade av mig)  

4 kommentarer:

Från Glam till Damm sa...

Underbar mat! Maken måste ha varit supernöjd att komma hem till en sådan måltid.
Jösses så länge sedan jag gjorde eller åt schnitzel, men nu blev jag riktigt inspirerad.
Vad mysigt och fint ni har det.

Kramen och ha en fin söndag!

Anneli

Mamma C sa...

Tror aldrig jag gjort någon egen schnitzel men det är gott för jag har ätit det.
Ha en fin och skön söndag.
Kram Carin

Channal sa...

Tack! Han blev glad o jag med! Haha samma här. Säker 20 år sedan jag gjorde en schnitzel! Blev sugen på det och det var riktigt gott.

Fin söndag till dig också! KRAM Anna

Channal sa...

Enkel o god beige 70-talsmat 😄 Blev sugen!

Tack, detsamma till dig! KRAM Anna