Hej alla vackra själar!
Igår lättade maken och jag upp mörkret och kylan med att tända massor av ljus...
Och vi njöt av en riktig festmeny!
Godaste och lyxigaste hummersoppan med räkor och hummerkött till frasiga oststänger till förrätt.
❤
Ibland kan jag få ett riktigt anksug! Ja, jag bara älskar stekt ankbröst.
Ankan serverades till potatis- och kantarellterrin, gräddig apelsinsås och rostad broccoli.
Till det ett glas rött portugisiskt vin.
ANKBRÖST: Sätt ugnen på 175 grader. Krydda ankbrösten med salt och peppar.
Skär rutor i skinnet och lägg i en het torr panna med skinnsidan ner.
Fräs ordentligt, ca 4 minuter och vänd och stek 2 minuter till.
Lägg över ankbrösten i en ugnssäker form och täck med folie. Efterstek dem i ugnen i 10-20 minuter.
Lägg över ankbrösten i en ugnssäker form och täck med folie. Efterstek dem i ugnen i 10-20 minuter.
Har du en stektermometer så ska innertemperaturen vara ca 60 grader.
Låt ankbrösten vila i folien i några minuter när du tagit ut dem.
Knaprigt ankskinn får du om du bryner skinnsidan hastigt precis innan servering.
Akta så du inte översteker ankbrösten bara.
Låt ankbrösten vila i folien i några minuter när du tagit ut dem.
Knaprigt ankskinn får du om du bryner skinnsidan hastigt precis innan servering.
Akta så du inte översteker ankbrösten bara.
Lägg ankbrösten på en tallrik och täck över med lite folie samt låt vila några minuter.
Se så perfekt rosa ankan blev... den smalt i munnen.
Den gräddiga apelsinsåsen till ankan var så Så GOD! Se receptet HÄR!
Efterrätten - "På spåret", naturgodis och ett litet glas rött till.
Inspiration till nyårsmenyn kanske... Må gott min kära läsare!
Kram till alla... Anna
❤
(bilder fotade av mig)
8 kommentarer:
Ser fantastiskt ut! Hummersoppan, oststängerna, ankan, allt! Jag älskar också anka fast jag ju egentligen inte äter kött. Men en gång om året så bryter jag den och det är på Thanksgiving. Och äter jag bara kött en gång om året tänker jag inte slösa bort det på kalkon som är rätt trist. Så i förrgår lagade jag helstekt, tranbärs- och honungsglaserad anka. Igår åt vi färska ostron med sötpotatis-pommes och drack cava till. Det var också fin helgmat :).
Ha en fin helg!
Kram!
Det låter helt magiskt gott! Mmmm… anka tranbär- o honungsglaserad! Sen ostron och cava! Härligt Annika! Vattnas i munnen och det låter som du har haft en fin tankgiving!
KRAM
Vilken festmeny det bjöds på hos er.
Anka är så himla gott tycker både jag och gubben. Men har bara ätit det ute inte gjort det själv. Kanske dags att ändra på det och prova dina recept.
Ha en fin söndag.
Kram Carin
Mums så gott det lät. Anka har jag aldrig ätit så det är kanske dags att pröva. Kram Eva
Tack! Ja, gör det! Så saftigt och gott! Inga svårigheter för dig!
KRAM
Det måste du göra! Så så jättegott!
KRAM
Vilken lyxmat! Det ser magiskt gott ut! Bättre än på värsta, bästa restaurang. Det blir ju så många gånger att man finner att man kan laga godare mat hemma än den man kan äta ute. Har hänt oss flera ggr.
Jamen, den där maten blir perfekt till nyår.
Varm kram och ha en riktigt fin arbetsvecka.
Anneli
Tack! Så sa alltid mamma. Den godaste maten får man hemma. Kan skriva under på det!
KRAM
Skicka en kommentar