söndag 10 april 2022

Igår blev det en gammal goding till middag!


Vad gör man när fantasin tryter?
Jo, vi gjorde min goda Chili con Carne! 
Skrapade skålar blev det också vid middagsbordet.


Stek en hackad gul lök så den blir lite "glasig". 
Bryn sedan blandfärs med löken och krydda med en påse Enchilada kryddmix medium. 
Blanda i krossade tomater smaksatt med vitlök. Låt det puttra tillsammans en liten stund.
Avsluta med att lägga i väl avrunna blandade bönor. Låt sjuda tills basmatiriset är klart!


Till servering... en sallad med tomat, krispsallad, salladslök och en fin vinägrett. 



Garnera Chili con Carnen med lite färsk koriander.



Minns de här rosa tulpanerna från i fjol... de blir som stora näckrosor.

Fantastiskt vackra! Se HÄR! Hoppas den här buketten står sig till påsk.

Önskar dig min kära läsare en skön söndag!

Smaklig måltid och Kram till alla... Anna
(Alla bilder fotade av mig.)

6 kommentarer:

Mamma C sa...

Det var väldigt länge sedan vi åt det faktiskt.
Har sneglat på en burk som är en kryddmix till chili con carnen nere på Mercadona flera gånger när jag handlat. Kanske dags att köpa burken och göra maträtten.
Vackra tulpaner.
Ha en fortsatt fin söndag.
Kram Carin

Channal sa...

Det var länge sedan här också! Riktigt gott och enkelt att sno ihop!

KRAM

Annika sa...

Gott med Chili con Carne! Lätt att vegoanpassa också med bönorna och det finns ju många bra varianter på vegofärs numera också.

Och jag skrattar lite för att du kör 80-talsmat - de senaste två månaderna när jag skulle laga mat åt pappa så blev det många 80-talare för det var det han gillade och kunde tänka sig att äta: laxpudding, nasi goreng (en svensk mild variant) och flygande jakob! Jag anpassade lite till mig med havregrädde och vegoprodukter men försökte göra den som han ville ha den.
Kram

Channal sa...

80-talsmat är aldrig fel! Bra och ta till lite då o då! Tänk så mkt vego, laktos- och glutenfritt det finns på mathyllorna i affären. Det fanns det inte på 80-talet. Några 80-talare som jag aldrig tröttnar på är paradisräkor och Guacamole toppat med räkor serverat i avokadoskalet. Minns du Hawaiikassler?!! Haha!!

KRAM

Marie Karlsson sa...

Ohh så gott, alltid gott med gamla godingar till middag och fint med alla tulpaner

Channal sa...

Tack! Eller hur! Aldrig fel! KRAM