En kopp rött te och en god Apelsincurd på en liten varm nyrostad smörgås!
- Finriv apelsinskalet och pressa ur saften från en stor saftig apelsin. Koka upp skal, saft, 1 dl socker och 100 gr smör tills allt löst sig. Låt svalna lite.
- Vispa två ägg och 1 dl socker poröst och vitt. Blanda ner apelsinkrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka!
- Häll upp i rena burkar, låt svalna och sätt på lock. Förvara i kylskåp. Kul att ge bort.
- Tips: Apelsincurd blandad med vispad grädde som fyllning mellan tårtbottnar är så gott! Apelsinkrämen är också god att servera till kladdkaka.Vårfärger på tulpaner i vinglas piggar upp...
Hallonsylt med vispgrädde på liten söt våffla...
Fikonmarmelad och nötter på chevre...
champagne bubbel till smått & sött
LOVE
Bilder av fotografen Anna Kern http://www.annakern.com/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar