Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er alla på årets första dag!
Hoppas ni hade en fantastisk nyårsafton! Det hade vi!
Hoppas ni hade en fantastisk nyårsafton! Det hade vi!
Vi var hemma i all enkelhet... lugnt och stillsamt tillsammans med min gamla mamma.
Mamma är väldigt trött... hon är inte riktigt sig lik.
Men hon är så tacksam att bjuda... allt är så festligt och gott för henne.
NYÅRSSKÅLEN 00.00 i väl kyld champagne... SKÅL!!
Mamma kämpade med att hålla sig vaken... och hon hade koll på att det var Persbrandt som höll i nyårstalet.
Nyårssupén startade vi med min favorit Crème Nino (grön ärtsoppa) till ett glas bubbel.
Du måste göra den: Hacka en liten gul lök och fräs den mjuk i 1 msk smör.
Tillsätt 5 dl grönsaksbuljong och 1/2 kg frysta gröna ärtor och låt koka i några minuter.
Tillsätt 1,5 dl vispgrädde och låt soppan koka upp.
Häll i 1 dl champagne (bubbel). Salta och peppra efter smak.
Dekorera med en färsk kvist dragon.
Huvudrätten blev en gammal klassiker till ett glas rött.
Oxfilé, hasselbackspotatis, rödvinsås (med lite mörk choklad i, MUMS) till en fräsch sallad.
Köttet var så saftigt och gott... maken hade tillrätt det perfekt!
Supén avslutades med en liten hjärtformad kladdkaka till stora goda färska hallon och vaniljglass.
Visst känns det lite spännande med ett nytt år? Som att vända blad i en spännande bok.
Ännu en gång... Skål och Gott Nytt År Kära vänner!
Be happy in the moment, that's enough. Each moment is all we need, not more.
Ta hand om varandra och vår jord!
Varm Kram till alla... Anna
♥
(bilder fotade av mig)
14 kommentarer:
Så mycket gott ni åt och jag ska prova denna soppa när vi kommer hem.
Ha en bra start på det nya året nu.
Kram Carin
Gott Nytt År Anna! Så mycket vackert och gott. Jag hade mina föräldrar hos oss och det var så trevligt. Kul att din mamma hänger med. Ha det gott!
Kramen, Anneli
Jag älskar också den soppan. Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År. Kram Eva
Tack detsamma! Den soppen måste du prova. Det ska vara söta fina ärtor.
KRAM
Tack! Detsamma till dig! Fint att ha sina föräldrar hos sig.
KRAM
Tack detsamma till dig Eva!
KRAM
Halloj!
Dom varvade ekollon,löv och jord på fatet och toppade med ekollon. Sedan har dom bara hållt jorden fuktig. Dom gjorde denna skog i slutet av Oktober så det tar sin lilla tid. Axel hade petat ner en apelsinkärna i sin skog med som började att komma upp nu.
https://johannabradford.elledecoration.se/ekollon-lasagne/
Här har du en länk 😉
God fortsättning! Så mysiga bilder och god nyårsmiddag, gulligt med ett kladdkakshjärta :).
Kram Maria
Det ska jag göra med mina elever! Blir grönt till våren. Perfekt!
KRAM
Tack ännu en gång!
Tack! Detsamma till dig!
KRAM
God fortsättning, kära Anna!! Så fina bilder! Jag har jättesvårt att kommentera här, och på andra bloggerbloggar som har inbakade kommentarsfält. Mitt google-konto vägrar funka. verifieringarna som kommer i form av olika suddiga bilder är VIDRIGA. Så om jag inte kommenterar lika flitigt som förr beror det på det. Pop-up-kommentarsfält är inga problem, underligt nog. Men nu vet du, om det blir tyst från mig framöver. Verfieringarna är för hemska. KRAMAR!!!!
Tack fina du! Trist när det strular. Vet inte hur man fixar till ett popupfönster.
KRAM
Skicka en kommentar