Solsken, tulpaner, skid-VM, anka till middag och Mellomys.
Fika ute i solskenet vid vårt sommarbo... ansiktet vänt mot solen.
Längtar efter de första fräknarna på min näsa.
+9 grader... igår var det lite varmare.
Solen värmer underbart. Men så fort solen försvinner blir det kyligt.
Hur är det möjligt att naturen själv kan skapa något så vackert i både färger och mönster?
Jag handlar delikatesser, fixar en god middag och piffade till mig för en hemmakväll!
Ibland kan jag få ett riktigt anksug... så gott! Tänk om fler kunde upptäcka hur gott det är!
Jag bara älskar stekt ankbröst, kantarellrisotto, rödvinssky och sugarsnaps.
Längtar så efter att få vaccinera mig. Maken fick sin första dos förra fredagen... Lycka!
Ikväll blir det deltävling fyra av melodifestivalen... dillchipsen väntar på mig framför TV'n.
Har du Melloappen/Melodifestivalen Svt? Samlar du på alla bilder som jag?
Jag har nästan alla och delar gärna med mig av mina dubletter.
Adda mig i sådana fall, mitt alias - Channal63
Kram till alla... Anna
❤
(bilder fotade av mig)
6 kommentarer:
Ja, anka är seriöst gott! Anka är ju mitt "undantag-en-gång-om-året" ifråga om att äta kött. På Thanksgiving har vi ätit tranbärsglaserad anka (inte kalkon som är rätt tråkigt kött) ett par år i rad nu.
Pannacottan låter inte dum den heller. Och vårsol är ju aldrig fel - ser mysigt ut nere vid vattenkanten där.
Kram!
Hej Annika! Anka är saftigt och gott! Ett bra val till Tacksägelsedagen!
Nu är våren här... kan bara bli bättre!
KRAM
Pratade med barnbarnen igår och de visade hur vackert vårväder ni har nu där hemma.
Vi brukar ofta ta anka när vi går på Asia-restauranger och äter.
Ha en fin söndag.
Kram Carin
Idag är det ännu skönare väder! Hoppas det håller i sig. Jag har aldrig ätit sprängd anka. En typisk kinesisk rätt jag är nyfiken på. Undrar om den bokstavligen är sprängd!! Eller om den är sprängfull, fylld med godsaker i magen😋
KRAM
Hej Anna,
Jag älskar ert lilla sommarbo. Vilket härligt ställe! Blommorna är så vackra. Jag försökte hitta samma ljuvliga krukväxt som du har men har inte lyckats. Maten ser utsökt ut! Jag saknar fortfarande kreativitet på den fronten. Jag har nog aldrig ätit anka. Hur smakar det? Som kyckling?
Stor varm kram!
Anneli
Åh anka är så gott!! Mycket mycket godare, saftigare, mörkare kött, fetare och mer smak än kyckling o kalkon. Det går inte att jämföra. Kyckling o kalkon får absolut inte vara rått. Anja ska vara lite rosa. Mer som and. Du måste smaka! Primula brukar finnas överallt den här tiden på året.
KRAM
Skicka en kommentar