Gillar ni italienska smaker? Ja dÄ Àr dessa middagar för dig!
JÀttegoda om du frÄgar maken och mig! Tack Lina för recepten!
Om du Àr nyfiken pÄ Linas sÄ har jag en personlig kod dÀr vi bÄda fÄr 50% pÄ en matkasseleverans.
Det Ă€r inget bindande. Du kan enkelt sĂ€ga upp eller pausa din leverans nĂ€r du vill. Se HĂR!
Min kod som du skriver in Àr:
K630939
Kyckling funghi trifolati med salviastekt potatisgnocchi
Förra helgens middag...
Italienskt en lördagskvÀll under ljuskronans sken... Jag Àlskar hösten!
SÀrskilt nÀr den bjuder pÄ hÀrliga soliga dagar och man sen fÄr kura skymning pÄ kvÀllarna.
LÀgg potatisgnocchi i en skÄl och tÀck med kallt vatten. LÄt stÄ minst 15 min.
Skiva 250 g champinjoner, finhacka en bananschalottenlök och en vitlök.
Strimla en knippe bladpersilja, bÄde blad och stjÀlkar. Skiva en röd chili tunt utan kÀrnor.
Kyckling: Krydda kycklinglÄrfilé (2 personer) med salt, nymald svartpeppar och torkad salvia.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta eller stekpanna och bryn kycklingen ca 3 min per sida.
LÀgg över pÄ en tallrik. Torka ur och spara stekpannan.
Funghi trifolati: Hetta upp olivolja i den anvÀnda stekpannan och stek champinjonerna ca 2 min.
TillsÀtt lök, vitlök, chili, lite salt och nymald svartpeppar. FrÀs ytterligare ca 1 min.
Strö över 1 tsk vetemjöl och blanda runt. Rör ner 2 dl vatten, en smulad kycklingbuljong och hÀlften av persiljan.
Finriv det yttersta skalet pÄ en citronen och pressa ca 2 tsk citronsaft.
LÀgg ner kycklingen i svampsÄsen och sjud ca 5 min under lock. TillsÀtt resten av persiljan.
Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Salviastekt gnocchi: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek vÀl avhÀlld gnocchi tills den fÄtt fÀrg.
Krydda med salt, torkad salvia och nymald svartpeppar. Stek ytterligare ca 1 min.
VĂ€nd ner ruccola.
Servera kyckling funghi trifolati med salviastekt gnocchi.
Italienska kalkonköttbullar med linguine och ruccola
IgÄr pÄ balkongen... maken lagade maten och bjöd pÄ en riktig fest.
Det Àr det som Àr sÄ bra med Linas recept... enkla att följa för alla.
KalkonfÀrsbullar: Finhacka en bananschalottenlök och lÀgg i en rymlig bunke.
Blanda ner 300 g kalkonfÀrs, 1/2 tsk salt, 2 msk ströbröd, 1 msk mjölk, 1 tsk torkad rosmarin,
1/2 msk torkad oregano, 1 tsk dijonsenap och rikligt med nymald svartpeppar.
PastasÄs: TÀrna en aubergine, ca 1x1 cm. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek auberginen ca 5 min pÄ medelvÀrme. Krydda med salt och pressa ner en vitlök. Stek ytterligare ca 2 min.
TillsÀtt 1/2 msk tomatpuré, 1 tsk sambal oelek, en burk krossade tomater, 1/2 dl vatten och lite nymald svartpeppar.
Forma kalkonfÀrssmeten till ca 8 stora köttbullar och lÀgg ner i sÄsen. Sjud under lock ca 10-15 min.
VÀnd köttbullarna nÄgra gÄnger under tiden, tills de Àr helt genomkokta.
Blanda nykokt linguine-pasta med tomatsÄs och köttbullar.
Servera kalkonköttbullar i tomatsÄs med ruccola. Perfekt till ett utsökt rött italienskt vin, SkÄl!
Vill tipsa om denna charmiga danska komedi Matklubben som finns pÄ CMore.
"Marie, Vanja och Berling, tre medelÄlders kvinnor, har kÀnt varandra sedan skoltiden.
Efter en turbulent tid hemma i Danmark bestÀmmer de sig för att Äka pÄ en matlagningskurs i södra Italien.
"
Bon Appétit och kram till alla... Anna
♥
(alla bilder fotade av mig)
4 kommentarer:
Mumsfilibabba sÀger jag bara.
Tack för de goda recepten och för tipset pÄ komedin.
Ha en bra ny vecka.
Kram Carin
Tack! Detsamma till dig! KRAM
Men mums sÄ gott allting lÄter!
SÄ mysigt ocksÄ att fÄ börja tÀnda ljus och smÄlampor pÄ kvÀllarna nu.
Varm kram och ha det gott!
Anneli
Tack! HöstkvÀllar Àr till för att mysa.
KRAM
Skicka en kommentar