Gillar ni italienska smaker? Ja då är dessa middagar för dig!
Jättegoda om du frågar maken och mig! Tack Lina för recepten!
Om du är nyfiken på Linas så har jag en personlig kod där vi båda får 50% på en matkasseleverans.
Det är inget bindande. Du kan enkelt säga upp eller pausa din leverans när du vill. Se HÄR!
Min kod som du skriver in är:
K630939
Kyckling funghi trifolati med salviastekt potatisgnocchi
Förra helgens middag...
Italienskt en lördagskväll under ljuskronans sken... Jag älskar hösten!
Särskilt när den bjuder på härliga soliga dagar och man sen får kura skymning på kvällarna.
Lägg potatisgnocchi i en skål och täck med kallt vatten. Låt stå minst 15 min.
Skiva 250 g champinjoner, finhacka en bananschalottenlök och en vitlök.
Strimla en knippe bladpersilja, både blad och stjälkar. Skiva en röd chili tunt utan kärnor.
Kyckling: Krydda kycklinglårfilé (2 personer) med salt, nymald svartpeppar och torkad salvia.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta eller stekpanna och bryn kycklingen ca 3 min per sida.
Lägg över på en tallrik. Torka ur och spara stekpannan.
Funghi trifolati: Hetta upp olivolja i den använda stekpannan och stek champinjonerna ca 2 min.
Tillsätt lök, vitlök, chili, lite salt och nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 1 min.
Strö över 1 tsk vetemjöl och blanda runt. Rör ner 2 dl vatten, en smulad kycklingbuljong och hälften av persiljan.
Finriv det yttersta skalet på en citronen och pressa ca 2 tsk citronsaft.
Lägg ner kycklingen i svampsåsen och sjud ca 5 min under lock. Tillsätt resten av persiljan.
Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Salviastekt gnocchi: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek väl avhälld gnocchi tills den fått färg.
Krydda med salt, torkad salvia och nymald svartpeppar. Stek ytterligare ca 1 min.
Vänd ner ruccola.
Servera kyckling funghi trifolati med salviastekt gnocchi.
Italienska kalkonköttbullar med linguine och ruccola
Igår på balkongen... maken lagade maten och bjöd på en riktig fest.
Det är det som är så bra med Linas recept... enkla att följa för alla.
Kalkonfärsbullar: Finhacka en bananschalottenlök och lägg i en rymlig bunke.
Blanda ner 300 g kalkonfärs, 1/2 tsk salt, 2 msk ströbröd, 1 msk mjölk, 1 tsk torkad rosmarin,
1/2 msk torkad oregano, 1 tsk dijonsenap och rikligt med nymald svartpeppar.
Pastasås: Tärna en aubergine, ca 1x1 cm. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek auberginen ca 5 min på medelvärme. Krydda med salt och pressa ner en vitlök. Stek ytterligare ca 2 min.
Tillsätt 1/2 msk tomatpuré, 1 tsk sambal oelek, en burk krossade tomater, 1/2 dl vatten och lite nymald svartpeppar.
Forma kalkonfärssmeten till ca 8 stora köttbullar och lägg ner i såsen. Sjud under lock ca 10-15 min.
Vänd köttbullarna några gånger under tiden, tills de är helt genomkokta.
Blanda nykokt linguine-pasta med tomatsås och köttbullar.
Servera kalkonköttbullar i tomatsås med ruccola. Perfekt till ett utsökt rött italienskt vin, Skål!
Vill tipsa om denna charmiga danska komedi Matklubben som finns på CMore.
"Marie, Vanja och Berling, tre medelålders kvinnor, har känt varandra sedan skoltiden.
Efter en turbulent tid hemma i Danmark bestämmer de sig för att åka på en matlagningskurs i södra Italien.
"
Bon Appétit och kram till alla... Anna
♥
(alla bilder fotade av mig)
4 kommentarer:
Mumsfilibabba säger jag bara.
Tack för de goda recepten och för tipset på komedin.
Ha en bra ny vecka.
Kram Carin
Tack! Detsamma till dig! KRAM
Men mums så gott allting låter!
Så mysigt också att få börja tända ljus och smålampor på kvällarna nu.
Varm kram och ha det gott!
Anneli
Tack! Höstkvällar är till för att mysa.
KRAM
Skicka en kommentar